Pages

Friday, November 30, 2007

Τάδε έφη aircooled

aircooled says:
ρε φιλε εχω την εξης απορια: γιατι ειναι υποτιμητικο να αποκαλουμε εναν φιλο μας 'τσουλιτσα', πουτανακι, γυναικουλα, ξεσκισιαρα, αφου τετοιες γυναικες γενικα μας αρεσουν;
Iasonas says:
xaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxa
Iasonas says:
that is a keeper!
aircooled says:
grafto sto blog
Iasonas says:
me psinei me psinei
Iasonas says:
pos paei i phd fasi?
aircooled says:
ειναι σε καλο δρομο
aircooled says:
ξυσιμο 1 - phd 0
Iasonas says:
xaxaxaxaxaxaxa

Wednesday, November 28, 2007

ΑΑΑΑΒάδιστα

Αγαπητές Λίτσα και Κική,

Δε σας γνωρίζω, αλλά φαίνεται πως η φήμη μου πλέον προηγείται των αισθήσεών μου. Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εξαίρετη επιλογή που κάνατε να καψουρεφθείτε μαζί μου. Από μικρός μου το έλεγε η γιαγιά μου πως θα κάψω καρδιές και φαίνεται πως δεν έκανε λάθος, αφού εκτός από αυτοκινητάκια και σκληρούς δίσκους δεν έχω κάψει τίποτα άλλο μέχρι στιγμής. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως έχω όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να σας πληγώσω συναισθηματικά : είμαι εγωιστής, αναίσθητος και κάφρος. Μπορεί να κατεβάζω το καπάκι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι βρίσκεται από κάτω. Επίσης είμαι τεμπέλης, ανώριμος, δεν συγυρίζω το σπίτι μου, έχω τρύπιες κάλτσες και ο δείκτης του αριστερού μου χεριού είναι για πάντα παραμορφωμένος μετά από ένα ατύχημα που είχα με μια πόρτα όταν ήμουν πέντε. Ροχαλίζω και πίνω αλλά φτιάχνω υπέροχη ομελέτα και μακαρόνια με κέτσαπ. Είμαι καλός ακροατής αλλά και φλύαρος.
Θα σας εκμεταλλευτώ και σαν αντάλλαγμα θα προσφέρω το για πολλά χρόνια αγύμναστο πλήν λάγνο κορμί μου. Στην αρχή θα περάσουμε καλά και το πρόσωπο σας θα κάνει περίπου εκατό νέες ρυτίδες από το συνεχές σας χαμόγελο, αλλά σύντομα οι αφελείς εντυπώσεις που έχετε για το προσωπό μου, τεχνηέντως κατασκευασμένες από τους σπιούνους μου, θα καταρρεύσουν σαν το ασφαλιστικό, αφού έχω πρόβλημα δέσμευσης και μικρός άκουγα Καραΐνδρου. Τότε θα κάνετε περίπου χίλιες νέες ρυτίδες από τους μορφασμούς οργής που θα έχετε υιοθετήσει. Σας ανέφερα πως είμαι παιδί χωρισμένων γονιών; Βασικά είμαι το άτομο που θα αγαπάτε να μισείτε στο εγγύς μέλλον.
Δυστυχώς όμως αγαπητά μου κορίτσια, το έντονο lifestyle μου, δεν μου επιτρέπει να σας ικανοποιήσω και τις δύο όσο θα ήθελα και όσο χρειάζεστε. Για αυτό έχω σκεφθεί ένα υπέροχο τρόπο να λύσουμε αυτό το συναισθηματικό γόρδιο δεσμό ο οποίος συμπεριλαμβάνει τόνους λάσπης, 2 μπικίνι και πολλή μπύρα. Κατόπιν λήξης της διαδικασίας θα βγάλω για (επιπλέον) μπύρες ή ρετσίνα τη νικήτρια σε ένα περίπτερο που ξέρω, όσο θα περιμένουμε να μάθουμε αν η θεία Λόλα εγκρίνει. Άμα είμαι στα χάι μου κερνάω και ξηροκάρπι.

Tuesday, November 27, 2007

Χριστιανικά Αντίποινα

Δεν ξέρω ακριβώς πως έγινε. Ξέρω πως είχα πολύ δουλειά να κάνω εκείνη τη στιγμή και δε με απασχολούσαν οι συμπτώσεις και οι παραξενιές του σύμπαντος. Ξέρω πως πεινούσα. Ξέρω πως ήταν μεσάνυχτα. Ξέρω πως πήρα τηλέφωνο και παρήγγειλα. Ξέρω πως ήρθε ο γαστρονομικός αρχάγγελος (ο ντελιβεράς) και τον πλήρωσα. Ξέρω πως μαζί με ένα υπέρ του δέοντως χάλια σις κεμπάπ κοτόπουλο, παρέλαβα:

Ένα (1) ημερολόγιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Χρυσοσπηλιώτισσης
Μια (1) ταχυπληρωμή για το Κέντρο Αποκαταστάσεως Δυσπορσάρμοστων Ατόμων 'Η Δαμάρις'
Ένα (1) κύρηγμα του Αρχιμανδρίτου Θεοδοσίου Β. Χαραλαμπόμπουλου (υπογράφωντας ως 'Ελάχιστος Δούλος του Κυρίου') υπό τον τίτλο 'Τι σε συμφέρει: ναι ή όχι στην πρόσκληση για σωτηρία;'
Ένα (1) σαραντασέλιδο Α5 με έγχρωμες εικόνες τυπωμένο σε illustration χαρτί φυλλάδιο της Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου
Δύο (2) μικρούλια προσευχητάρια του Ορθόδοξου Χριστιανού τυοωμένο σε ανακυκλωμένο χαρτί του Ορθόδοξου Ιδρύματος 'Ο Απόστολος Βαρνάβας'
Ένα (1) κύρηγμα του Αρχιμανδρίτου Θεοδοσίου Β. Χαραλαμπόμπουλου, σε πλαστικοποιημένο χαρτί, με τον τίτλο 'Ελληνική Ορθόδοξος Χριστιανική Αντίστασης (Περί Ταυτότητος, Παιδείας, Σημαίας και Σημαιοφόρου)', Β' Έκδοση, 2002
Ένα (1) μικρό φυλλάδιο πάλι από σε ανακυκλωμένο χαρτί από το Ορθόδοξο Ίδρυμα 'Ο Απόστολος Βαρνάβας' με το βίο του όσιου Παχωμίου
Μια (1) πλαστικοποιημένη ματ καρτελίτσα-ημερολόγιο με την εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης στη μια πλευρά
Ένα (1) μικρό φυλλάδιο πάλι από σε ανακυκλωμένο χαρτί από το Ορθόδοξο Ίδρυμα 'Ο Απόστολος Βαρνάβας' με το βίο του Άγιου Νικηφόρου
Δύο (2) μικρές πλαστικοποιημένες φωτογραφίες της Παναγιάς της Τήνου
Ένα (1) φθηνά εκτυπωμένο χαρτάκι με την εικόνα του Ιωσήφ και της Παναγιάς, και ένα κειμενάκι από την άλλη πλευρά

Δέχομαι προτάσεις για πιθανά αντίποινα.

Ότι καλύτερο μου έχει συμβεί

Αγαπητοί κύριοι,

Καταρχήν συγχωρέστε μου το μακροσκελές του κειμένου, αλλά ελπίζω πως θα αντιληφθείτε πως δεν είχα τον απαραίτητο χρόνο, ή την ψυχραιμία να το κάνω συντομότερο.
Στις 8/10 ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία double play στη τηλεφωνική μου γραμμή με το νούμερο 000000000. Όμως, ουδέποτε δούλεψε το τηλέφωνο, παρόλο που το internet δούλευε κανονικά. Έτσι στις 19/10 ανέφερα τη σχετική βλάβη, ενώ στις 16/11, ξαναπήρα την τεχνική υποστήριξη αφού τίποτα δεν είχε αλλάξει και δεν είχα λάβει και καμία σχετική ενημέρωση στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.
Στις διάφορες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχα με την τεχνική υποστήριξη, με ενημερώσανε πως είναι θέμα του ΟΤΕ, και όχι της ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, και πως έχουν διαβιβάσει το σχετικό αίτημα. Στις 18/11 διαπιστώνω πως πλέον δεν είχα ούτε internet, δηλαδή καμία από τις 2 υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνω. Την ίδια ημέρα τηλεφωνώ ξανά στη τεχνική υποστήριξη και τους ενημερώνω για το θέμα, και ενημερώνομαι πως θα σταλεί ξανά νέο αίτημα στον ΟΤΕ και πως θα πρέπει να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα ή τη Τρίτη.
Επικοινωνώ ξανά το πρωί της Δευτέρας (19/11) χωρίς η τεχνική υποστήριξη να έχει λάβει κάποια ενημέρωση από τον ΟΤΕ. Τηλεφωνώ ξανά το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ενημερώνομαι πως ο ΟΤΕ έχει προφανώς τραβήξει πλήρως τα καλώδια από τον βρόγχο και πως αποστέλλεται νέο κατεπείγον αίτημα. Έχει σημασία να αντιληφθείτε πως πριν το τηλεφώνημά μου στις 16/11 είχα internet και μετά τις ενέργειες του ΟΤΕ δεν είχα καμμία από τις δύο υπηρεσίες (τηλέφωνο και internet). Τηλεφωνώ την Τρίτη 20/11, περίπου στις 12 το μεσημέρι, στην τεχνική υποστήριξη και μαθαίνω πως το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ έχει απαντήσει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως κάποιο ‘αρμόδιο τμήμα’ της ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ θα επικοινωνήσει μαζί μου για ραντεβού στο χώρο μου.
Όταν ζητώ να μάθω τι εμπεριέχει η αναφορά του ΟΤΕ, μαθαίνω πως η τεχνική υποστήριξη της ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ δεν έχει γνώση των σχετικών κωδικών, αλλά το ‘αρμόδιο τμήμα’ γνωρίζει. Όταν ζητώ να επικοινωνήσω με το ‘αρμόδιο τμήμα’, μαθαίνω πως όχι μόνο δεν μπορώ να επικοινωνήσω, αλλά ούτε καν η τεχνική υποστήριξη μπορεί να επικοινωνήσει παρά μονάχα μέσω ηλεκτρονικών αιτημάτων. Όταν προσπαθούσα να πείσω τη τηλεφωνική υποστήριξη τη λογική σειρά των γεγονότων, δηλαδή πως μετά τις ενέργειες του ΟΤΕ δεν είχα internet ενώ πριν είχα, λάμβανα συνεχώς την ίδια απάντηση: πως εφόσων έχει κανονισθεί το ‘αρμόδιο τμήμα’ να επικοινωνήσει μαζί μου, τότε αυτή είναι η σωστή ενέργεια και αυτοί ‘ξέρουν καλύτερα’, άρα καμία απάντηση επί της ουσίας. Μάλιστα σε μια περίπτωση, ανακάλυψα πως το περίφημο ‘αρμόδιο τμήμα’ είναι τελικά το ‘τμήμα των ραντεβού’!
Όταν αργότερα τηλεφωνώ την εξυπηρέτηση πελατών να τους ζητήσω να μην χρεωθώ κατά 50% για τις ημέρες που δεν είχα τηλέφωνο και κατά 100% για τις ημέρες που δεν είχα ούτε τηλέφωνο, ούτε internet (κάτι το οποίο πρέπει φυσικά να γίνεται αυτόματα και όχι κατόπιν αιτήσεως του πελάτη), ενημέρωνομαι πως αυτό θα πρέπει να γίνει με email στο τμήμα πωλήσεων παρόλο που δεν τίθεται θέμα πιστοποίησης της ταυτότητας μου (όπως φυσικά δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα και σε κανένα τηλεφώνημά μου). Επίσης κάθε φορά που ζητούσα στην τεχνική υποστήριξη υπεύθυνο ή προϊστάμενο, ή ήταν όλοι απασχολημένοι, οπότε άφηνα το όνομά μου και το κινητό μου, ή με βάζανε στην αναμονή μέχρι να ακούσω το γνώριμο τόνο της κατειλημμένης γραμμής, ή πολύ απλά μου λέγανε πως ‘δεν υπάρχει κανείς και δεν ξέρουμε αν θα έρθει κάποιος’!
Κατόπιν συνεχών μου τηλεφωνημάτων τις επόμενες μέρες, και χάρη στην ειλικρίνεια ορισμένων (λίγων δυστυχώς) εκ των εκπροσώπων με τους οποίους μίλησα και οι οποίοι είχαν και άμεση επικοινωνία με το τμήμα των ραντεβού (κατά τα λεγόμενά τους τουλάχιστον), κατάφερα να ανακαλύψω πως τελικά η ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ είχε όντως προνοήσει και είχε στείλει ξανά αίτημα στον ΟΤΕ στις 19/11 (το οποίο απαντήθηκε στις 21/11 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο), και πως η δική μου υπόθεση έχει ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες της ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, από τους οποίους η τεχνική υποστήριξη και το τμήμα των ραντεβού δεν έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τους χρόνους εξυπηρέτησης.
Εν τέλει δέχτηκα τηλεφώνημα το απόγευμα της 22/11 και κανονίσθηκε ραντεβού για τη Δευτέρα 26/11. Σημειώστε πως το ραντεβού είναι έξι (6) ολόκληρες μέρες από την ενημέρωσή μου πως θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, ενώ δεν σας κρύβω πως στο παρελθόν όποτε είχα χρειαστεί την τεχνική υποστήριξη του προηγούμενου παροχέα μου στο χώρο μου, η ανταπόκριση ήταν πάντα εντός 24 ωρών.
Τελικά οι τεχνικοί ήρθαν και εν συντομία διαπιστώθηκε πως τεχνικός του ΟΤΕ είχε επισκεφθεί το κουτί της πολυκατοικίας (χωρίς να με ειδοποιήσει) και είχε αλλάξει τη θέση των καλωδιών, αφού από τις 19/11 ο ΟΤΕ είχε αλλάξει τη θέση της γραμμής μου στον αντίστοιχο βρόγχο. Μάλιστα τα τηλεφωνικά μου καλώδια ήταν και σημειωμένα με σχετικό χαρτάκι από τον ΟΤΕ προς ευκολία των συναδέρφων τους στη ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, αλλά κατά εξωφρενικό τρόπο αποσυνδεδεμένα από τον κατανεμητή (υπόθεση ενός λεπτού).
Από όσο μπορώ να αντιληφθώ η ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ δεν είχε γνώση της αλλαγής της θέσης στο βρόγχο και της αλλαγής της καλωδίωσης από τον ΟΤΕ, για λόγους που δεν μπορώ να γνωρίζω. Αυτό όμως που γνωρίζω όμως είναι πως όσο αναφορά την εσωτερική καλωδίωση, το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με ένα απλό τηλεφώνημά μου στο συνεργάτη ηλεκτρολόγο μου από τις 21/11 εφόσων η ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ είχε πλήρη γνώση όλων των ενεργειών του ΟΤΕ. Ακόμη γνωρίζω πως υπέστη μια αφόρητη ταλαιπωρία από όλο το παραπάνω ιστορικό το οποίο είχε σημαντικές επιπτώσεις στις εργασιακές και ακαδημαϊκές μου υποχρεώσεις.

Κατανοώ πλήρως το φόρτο εργασίας των εκπροσώπων της εταιρείας στα διάφορα τηλεφωνικά κέντρα και στο τεχνικό τμήμα. Επίσης κατανοώ πως επί της ουσίας είμαι θύμα ενεργειών τρίτων, αλλά αυτά τα δύο στοιχεία δεν πρέπει επουδενί να αποτελούν την απάντηση ή την δικαιολογία για τις παρακατώ απλές μου ερωτήσεις:

• Γιατί η αντιμετώπιση που έλαβα από την τεχνική υποστήριξη ήταν ανομοιογενής και δυστυχώς πολλές φορές ανειλικρινής;
• Γιατί για μια γραμματειακή και όχι τεχνική υπόθεση, όπως είναι ένα απλό τηλεφώνημα μισού λεπτού για να κανονισθεί ένα ραντεβού, πρέπει να παρέλθουν δύο ολόκληρες μέρες; Σημειώστε πως θα μπορούσα από τις 20/11 να κάνω χρήση άλλων χώρων για τη εργασία μου, αλλά η διαρκής εκκρεμότητα με κρατούσε όμηρο.
• Αντίστοιχα, γιατί δεν μπορεί να αναλάβει αυτή την ευθύνη η τεχνική εξυπηρέτηση και πρέπει να υπάρχει ξεχωριστό τμήμα;
• Γιατί είναι αδύνατον να μιλήσω με κάποιον που να έχει μια θέση ευθύνης και να μην είναι ένας απλός διεκπεραιωτής που κοιτάει μια κατάσταση σε ένα υπολογιστή;
• Ποιές δικλείδες ασφαλείας παρέχει η ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ στους πελάτες της, απέναντι σε αντιδεοντολογικές πρακτικές τρίτων ώστε η αποκλειστική ευθύνη για την ταχεία εξυπηρέτηση των πελατών να βαραίνει αποκλειστικά την ίδια; Σημειώστε πως οι όποιες εταιρικές διαφορές μπορεί να με απασχολούν σε ένα φιλολογικό επίπεδο, αλλά καθόλου με την ιδιότητά μου σαν τελικός καταναλωτής.
• Στην απαντήσεις του ΟΤΕ αναφέρονται οι αλλαγές στη καλωδίωση, και αν ναι, γιατί δεν ενημερώθηκα αμέσως ώστε να λύσω το πρόβλημα μόνος μου;

Τέλος, θα ήθελα να σας πληροφορίσω πως ο κυριότερος λόγος που έγινα συνδρομητής με τη ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, και έπεισα και συγγενικά μου πρόσωπα να γίνουν συνδρομητές, είναι ακριβώς επειδή περίμενα ένα επίπεδο επαγγελματισμού και υπευθυνότητας το οποίο αρμόζει σε μια ιδιωτική επιχείρηση, και ειδικότερα σε μια εταιρεία που υπήρξε πρωτοπόρα στην αγορά του internet στη χώρα μας. Δυστυχώς διαπιστώνω με απογοήτευση πως αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία ανάμενα, βρίσκονται σε μια διαρκή πτωτική πορεία που δεν αρμόζει καθόλου στο υψηλό κόστος των υπηρεσιών όπως και στο όνομα της εταιρείας.

Για αυτό εν τέλει:

- Σαφέστατα απαιτώ την πίστωση του λογαριασμού μου κατά 50% του παγίου για τις ημέρες που δεν είχα τηλέφωνο και κατά 100% για τις ημέρες που δεν είχα καμία από τις δύο υπηρεσίας του double play.
- Ζητώ πλήρη αντίγραφα όλων των τεχνικών εκθέσεων του ΟΤΕ για όλες τις εργασίες του πάνω στη τηλεφωνική μου γραμμή από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία double-play.
- Σας καλώ να αναλογισθείτε με ποιόν άλλο τρόπο πρέπει να με αποζημιώσετε για την κατά ομολογία απαράδεκτη ταλαιπωρία την οποία υπέστη και να μου αναφέρετε ποιά είναι τα κίνητρά μου για να παραμείνω συνδρομητής της ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ.

Με απογοήτευση,
Ιάσονας Χατζηθεοδώρου

Thursday, November 08, 2007

Φτιάχνω φρασούλες


- Από τη μια, τη μισώ τη διπλωματική μου, αλλά και από την άλλη νιώθω πως είναι κάτι σαν κρυφή ευλογία, αφού βελτιώνομαι συνεχώς. Ανακαλύπτω ένα λάθος περίπου κάθε 3 λεπτά. Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει δυνατότερο. Και λίγο πιο μίζερο.
- Ο Γ. Παπανδρέου ωρίμασε, τώρα που πλησιάζει τα εξήντα. Γουστάρω. Τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου είναι μπροστά μου!
- Το crackhitler πρέπει να επιστρέψει επειγόντως. Δεν μπορώ να ενημερώνομαι άλλο από το contra...
- Φοβάμαι πως σε δύο χρόνια η Real θα σαρώνει σε όλες τις διοργανώσεις.
- Οι υπεύθυνοι του Ant1 το θεωρήσαν πολύ έξυπνο την ίδια ώρα που το κράτος έπαιζε το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, να παίζουν σε επανάληψη τα βραβεία (Παπ)Αρίων;
- Έχει υπολογισθεί πως μέχρι το 2030 ο Superman θα έχει γίνει θεός.
- Πόσα χρόνια έπρεπε να περάσουν για να συνειδητοποιήσει η κοινή γνώμη πως το Πακιστάν έχει δικατορία; Ευτυχώς ο 'σύμμαχος' Μουσάραφ ετοιμάζεται για άλλα...
- Εν μέσω της συνταρακτικής ανακάλυψης του κύκλου, τα μέντια κάνανε παραλληλισμούς μεταξύ των αβάτων στα Ζωνιανά και στα Εξάρχεια. Η λύση βέβαια είναι απλή. Να κάνει το προοδευτικό κράτος ένα προγκρόμ με όλους τους κουκουλοφόρους του κράτους (μπρρρ Πρεντέρη...) των Εξαρχείων και να τους στείλει προς Κρήτη μεριά. Θα γίνει της πουτάνας για δέκα μέρες, και μέτα όσοι επιζήσουν θα τους βάλουμε να λένε τις εμπειρίες τους σε κανά ντοκυμαντέρ, όπως κάναμε με τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης.
- Τη πραγματική λύση την έχει βέβαια ο George. Όχι αποποινικοποίηση, αλλά νομιμοποίηση τώρα. Και οι κουμπούρες θα ησυχάσουν, και στο τάληρο θα χεστούμε.
- Οι καλύτεροί μου τηλεφωνικοί διάλογοι γίνονται με ανθρώπους που παίρνουν το λάθος νούμερο.
- Η φαντασία στη εξουσία. Άμα έχετε φωτογένεια και θέλετε να γίνετε διάσημοι, ελάτε στη πορεία του Πολυτεχνείου να σας κινηματογραφήσουν τα συνεργεία της ΕΛ.ΑΣ. Όλα στη μνήμη του Andy Warhol.
- Βλέπω Εισαγγελάτο και ανησυχώ για τα παιδιά μου. Ξεχάστηκα. Δεν έχω.
- Σε αυτή τη χώρα, μόνο εγώ δεν ξέρω μαντινάδες;
- Η σύγχρονη κουλτούρα μας έχει καταργήσει τις αναλυτικές και λογικές παραγράφους και έχει θεοποιήσει τα τσιτάτα, το γρήγορο λόγο και τα bullet points. Έχει καταντήσει εκνευριστικό.
- Για όλα φταίει ο Marx. Ο Groucho Marx.



Friday, November 02, 2007

Δειλίας συνέχεια

Στην πραγματικότητα ο ήλιος ούτε ανατέλλει, ούτε δύει. Αντιθέτως, αυτές τις ενέργειες τις κάνει η γη δια μέσου της αξονικής της περιστροφής όσο αυτή ακολουθεί την ετήσια τροχιά της γύρω από τον ήλιο. Σε όχι τόσο ευθεία αναλογία, και η πολιτική είναι εμπλουτισμένη όχι μόνο με λεκτικούς και εκφραστικούς συμβιβασμούς αλλά και με νοητούς και ιδεολογικούς, δημιουργώντας ένα θόλο εννοιολογικό φάσμα το οποίο επιτρέπει του ελιγμούς, την ανειλικρίνεια και τις στρεβλώσεις.
Πριν από λίγο ο θρασύδειλος πρωθυπουργός της χώρας είχε το 'σθένος΄να καταδικάσει τις καταλήψεις, λέγοντας πως 'οι καταλήψεις δεν είναι μέσο διεκδίκησης', αλλά 'ιδιότυπο λοκ-άουτ ενάντια στο δικαίωμα στη μόρφωση΄. Καταρχάς να υπενθυμίσουμε πως το λοκ-άουτ, όρος που χρησιμοποείται κατά κόρον για όταν οι καλαθοσφαιριστές του NBA αρνούνται να παίξουν υπερασπιζόμενοι τα συλλογικά τους συμφέροντα, δεν είναι κάτι κακό ή παράνομο, αλλά ένας φυσιολογικός, νόμιμος και δικαιωματικός μοχλός πίεσης. Όπως φυσικά και η κατάληψη, η οποία καλύπτεται από το σύνταγμα της χώρας. Άρα τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής; Εν ολίγοις, απολύτως τίποτα. Άμα ήταν στο χέρι του φυσικά θα αποτολμούσε στο μέλλον μια συντηρητική και εξουσιαστική αναθεώρηση των άρθρων 11 και 23 του Συντάγματος, αλλά αυτό που επιθυμεί περισσότερο, υπό τη σοφή καθοδήγηση του κυβερνητικού του εκπροσώπου, είναι η αποδυνάμωση και ο ευτελισμός τους δια μέσω μιας χαρισματικής εννοιολογικής και ουσιαστικής απαξίωσης τόσο των προβλημάτων όσο και των συνδικαλιστικών αντιδράσεων μερικών εκ των μαθητών της επικράτειας, όπως φυσικά και της περιβάλλουσας κουβέντας. Σε αυτή τη προσπάθεια έχει μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε πως όσο αναφορά τη διατήρηση και το σεβασμό των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν οι καταλήψεις έχουν δίκαια αιτήματα ή αν καθοδηγούνται ή καπιλεύονται από μη κυβερνητικούς πολιτικούς χώρους. Σίγουρα κι αυτά τα ζητήματα είναι σοβαρά, αλλά συγχρόνως είναι κι άσχετα ως προς τη διατήρηση και την αξιοπιστία του πολιτεύματος. Άρα λοιπόν υπό τη σκιά του πολιτικού θράσσους (πως αλλιώς να χαρακτηρισθεί, όταν ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο 'δικαίωμα στη μόρφωση' ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί το χαμηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ για τη Παιδεία στην Ε.Ε.;), η κυβέρνηση συστηματικά επιχειρεί τη κοινωνική αποδυνάμωση και τον θεσμικό αφοπλισμό με απώτερο σκοπό την επικοινωνιακή απενεχοποίηση ώστε να δρα ανεξέλεκτα και να επιτυγχάνει τις πολιτικές τη.
Γιατί συστηματική; Διότι μερικές δεκάδες ώρες νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς (ο ίδιος που προσπάθησε να δημιουργήσει νομικό κώλλυμα με την έκθεση Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων), παρόλο που η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας εκρρεμεί και την προϊστορία των δύο προστίμων της ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, εισηγείται τη χρήση καμερών για τη παρακουλούθηση πορειών ώστε η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων έκνομων ενεργειών να είναι ευκολότερη και πιο αποτελεσματική. Σε γενικές γραμμές, μια τέτοια ενέργεια είναι θετική αφού το αστυνομικό έργο είναι απαραίτητο και σημαντικό. Δυστυχώς όμως λείπουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εφαρμογή και την αποδοχή ενός τέτοιου εγχειρήματος, όπως η συνταγματική νομιμότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και η δημοκρατική ωριμότητα της αστυνομίας, η οποία σαφώς απουσιάζει με τις 'γλάστρες', τα 'πράσινα παπούτσια' και τα video με τις σφαλιάρες να ρίχνουν έντονη σκιά στη πρόσφατη ιστορία της υποθάλπωντας την αξιοπιστία της. Φυσιολογικά, αυτή η αναξιοπιστία και έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς και τις αρχές υπάρχει και εκτός των κύκλων ης αστυνομίας, προϊόντα φαινομένων και γεγονότων όπως οι θερινές πυρκαγιές, το πραδικαστικό κύκλωμα, οι αντιλαϊκές οικονομικές πολιτικές, η διαπλοκή των ΜΜΕ, το καθεστώς ατιμωρησίας των μεγάλων συμφερόντων και η διακριτική μεταχείριση πολιτών και επιχειρήσεων.
Ο πρωθυπουργός δεν σταμάτησε εκεί βέβαια. Υιοθετώντας χωρίς καμία απολύτως απόδειξη την επικοινωνιακή θεωρία της 'μειοψηφικής κατάληψης' (άμεση προέκταση της πρακτικής που επιθυμεί τα κοινωνικά στελέχη ως πρόβατα), είπε πως 'τα λουκέτα και οι αλυσίδες θλίβουν κάθε γονιό και κάθε Έλληνα'. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού και αυτοί που κάνουν τις καταλήψεις Έλληνες είναι, ενώ και σεβαστή μερίδα γονέων έχει εκφράσει τη συμπαράσταση και τη περηφάνια τους ακόμα, που τα παιδιά τους διεκδικούν δυναμικά τα αιτήματά τους. Άλλοι θα το χαρακτήριζαν ως λεκτικό ατόπημα ή ακόμη και λεπτομέρεια κάτι τέτοιο, όπως οι χαρακτηρισμοί του για τους διαδηλωτές στο τελευταίο προεκλογικό debate. Προσωπικά το χαρακτηρίζω ως ένα υπέροχο ψέμα, άλλο ένα σκεύος στη επικοινωνιακή (και ίσως μόνη) πολιτική της κυβέρνησης, η οποία αποτολμά να μας καθοδηγήσει στο να πιστέψουμε πως οι καταλήψεις είναι πρόβλημα, και να μας κάνει να ξεχάσουμε πως η Παιδεία είναι το πρόβλημα. Άμα η κυβερνητική παράταξη επιθυμεί ιδεολογική και θεσμική σύγκρουση με τη κοινωνία, ας έχει τουλάχιστον το θάρρος να παρουσιάσει τη πολιτική της και το στρατηγικό της σχεδιασμό με ειλικρίνεια, και όχι να χλευάζει ανήλικα.

Και μια τελευταία υπενθύμιση στον άνθρωπο που ηγείται της κυβέρνησης, αλλά και προς τους ομοϊδεάτες του. Ένας από τους κυριότερους λόγους που στις μέρες μας έχουμε προεδρευομένη δημοκρατία, είναι επειδή κάποιοι το 1973 κάνανε κατάληψη στη Νομική και το Πολυτεχνείο. Αυτά.