Pages

Friday, October 28, 2011

Έννοιες, έννοιες, έγνοιες


Εθνική ντροπή είναι η διόγκωση του εθνικού χρέους και η διαιώνισή του με συνεχείς αφαιμάξεις των χαμηλότερων οικονομικών κλιμακίων, και όχι η ματαίωση μιας στρατιωτικής παρέλασης. Εθνική ντροπή είναι η διεθνής επαιτεία και η ευρωπαϊκή επιτροπεία και όχι η απαξίωση των προσώπων που μας έφεραν ως εδώ. Εθνική ντροπή είναι να πανηγυρίζεις τα γκολ του Νίνη και τα ντοπέ μετάλλια του Δήμα αλλά να μην αφήνεις σε ένα αλβανόπουλο να κρατήσει την ελληνική σημαία – χάρισμά σας.

Εθνική προδοσία είναι οι χούντες του Μεταξά και των συνταγματαρχών, και όχι η εθνική αντίσταση και η σύγχρονη λαϊκή πάλη. Εθνική προδοσία είναι η στηλίτευση ιδεών και θεσμών από την ολιγαρχία της μεταπολίτευσης και όχι η λαϊκή αυτοκυριαρχία, είναι ο κατασταλτικός αυταρχισμός του κράτους και όχι η λαϊκή έκφραση. Εθνική προδοσία είναι ο μεγαλοϊδεατικός ιμπεριαλισμός, η παράδοση στους Γερμανούς, η παράδοση στους Άγγλους, η παράδοση στους Αμερικάνους, η παράδοση στους 'νταβατζήδες', η παράδοση στην τρόικα, και όχι η αντίσταση και η αντίδραση. Εθνική προδοσία είναι οι στρατιωτικές προμήθειες, τα σχολικά βιβλία που 'γιναν ένθετα CD των εφημερίδων και τα σχολεία που κλείνουνε.

Ντροπή είναι οι αποτυχημένοι και οι υπόδουλοι, είναι όλοι αυτοί που φοράνε μανδύες προς τέρψιν της ματαιοδοξίας τους, αυτοί που δεν σκύβουν το κεφάλι, οι αλαζόνες, αυτοί που πατάνε σε πτώματα. Ντροπή είμαστε εμείς, έτοιμοι με τον δείκτη σηκωμένο. Ντροπή είναι οι λύκοι και τα πρόβατα, και οι ποιμενάδες τους.