Pages

Friday, November 16, 2012

σκότωσε τον φασίστα μέσα σου



...και όχι αντίκρυ σου


Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πνίξε τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις που κάνεις καθημερινά, τις μικρές και τις μεγαλύτερες, τις δήθεν αθώες και τις πραγματικά επικίνδυνες, ξέρεις για ποιες σου λέω. Πρόσφερε τον εαυτό σου αδιαμαρτύρητα ψυχή και σώματι σε ένα τρομοκρατικό στρατό, πότισε τις ιδέες με αίμα για τσέπες αδειανές και τσάκισε τον αντίπαλό σου θριαμβευτικά με πάθος και έπαρση. Tράβα το ζιζάνιο από τη ρίζα του και πριν το σκίσεις στη μέση και ξεραθεί για πάντα, μελέτα το καλά, κοίταξε το προσεκτικά, σφίξ' το στα χέρια σου και θυμήσου τότε που ρίζωσε μέσα σου, από μικρό παιδί κιόλας. Θυμάσαι;

Λίντσαρε το ρατσιστή μέσα σου, αυτόν που καταπιέζεις με τη λογική σου καθημερινά μα είναι αληθινός, είναι εκεί, μέσα σου, το ξέρεις, φωλιάζει στα ένστικτά σου, στις πρώτες αντιδράσεις στα μαθήματα που σου μάθανε μικρός. Διώξε το ρατσιστή μέσα σου, αυτόν που βαφτίζει τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως κέντρα υποδοχής και τη μετανάστευση έγκλημα, αυτόν που κοροϊδεύει τους ευρωπαίους μα στην πρώτη ευκαιρία γλύφει τους τουρίστες για να τους κλέψει πεντοδίφραγκα, αυτόν που γουστάρει το μαύρο να καρφώνει τα τρίποντα και τα γκολάκια, αλλά όχι για να κάνει τις δουλειές που ποτέ εσύ δεν θα σκεφτόσουν να κάνεις. Σκότωσέ τον λοιπόν, τι περιμένεις, κάψε εκείνα τα ποταπά ένστικτά σου που χαράζουν γραμμές στα μάτια σου. Μπορείς ρε μαλάκα;

Βίασε το σεξιστή μέσα σου, εκείνο το αρχίδι που φοβάται να κοιτάξει μια γυναίκα στα μάτια και να σφίξει τα χέρια με έναν ομοφυλόφιλο, τον άντρα που γουστάρει πουτάνες τελειωμένες από τη πρέζα αλλά η μάνα του είναι άγια αρκεί να 'ναι στη κουζίνα φυσικά. Γδύσε τον φαλλοκράτη μέσα σου, πέτα τον στον ασβέστι και κόλλα τον στα πλαστικά είδωλα του σήμερα, για το κατάλληλο αντίτιμο πάντα. Χτύπα τον αλύπητα όπως γουστάρει, όπως ακριβώς του αρέσει να κάνει και στις γκόμενες, όπως σου αρέσει κι εσένα να κάνεις.

Αποκήρυξε τον αθεόφοβο σκοταδιστή θεομπαίχτη μέσα σου, τον αμόρφωτο που θα πιστέψει στο καθετί, που θα ακολουθήσει το είδωλο της παραδοπιστίας σε πολέμους φανταστικούς με θύματα αληθινά. Κάψε τον αγιογδύτη που περιφέρει λείψανα τρελών και πουλάει πίστη σε τιμή ευκαιρίας. Ρίξε στη πυρά θεούς , δόγματα, αγίους και ηθικές και κράτα την αναπνοή σου για την εποχή των νέων θαυμάτων άπιστε.

Σάπισε στο ξύλο τον τραμπούκο μέσα σου, εκείνον το θρασύδειλο που χτυπάει εκείνον που μπορεί επειδή μπορεί και επειδή δε μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι σε αυτόν που τον καταπιέζει. Αυτόν που διψάει για αίμα, που φοβάται τη βία, και είναι ενάντια της από όπου κι αν προέρχεται, αλλά μέσα του βαθιά την αποζητά στην πιο ωμή της έκφραση που και που, μόνο όταν θυμώνει, μερικές φορές που λένε.

Σκότωσε τον υποκριτή μέσα σου, αυτό το γελοίο, τον γκρίζο γελωτοποιό που σε θάβει, ψέμα με το ψέμα, μέρα με τη μέρα, που σε ταΐζει με όνειρα και φιλοδοξίες δανεικές, που νομίζει πως όλα τα ξέρει, που θα σου πει τι θα κάνεις, τι θα σκεφτείς.


Σκότωσε το φασίστα μέσα σου και όχι αντίκρυ σου.