Pages

Thursday, July 09, 2009

Νο 3 στα charts

Το btjunkie είναι η συνηθέστερη επιλογή μου για να διαιωνίζω το βεβαρημένο μου διαδικτυακό μου μητρώο. Ο κόπος χιλιάδων καλλιτεχνών μερικά κλικ μακριά, ανέξοδα κυριολεκτικά. Το btjunkie, στην αρχική του σελίδα, είναι χωρισμένο σε δύο panel. Το πρώτο δείχνει τα πιο δημοφιλή torrents που ανέβηκαν σήμερα, και το δεύτερο τα πιο δημοφιλή ενεργά torrents γενικά. Τα υπόλοιπα είναι μερικές απατεωνίστικες διαφημίσεις.

Σήμερα το πρώτο panel έχει σαν τρίτο πιο δημοφιλές το 'Michael Jacksons Memorial Service'. Η μόνη αμαρτία είναι πως είναι ήδη νεκρός και δεν μπορώ να πω να πάει στο διάολο. Για αυτό σκατά στον τάφο του. Κυριολεκτικά.

Είδα το Public Enemy του Mann (στο σινεμά - πλήρωσα), και αναρωτιέμαι πρώτον γιατί κάθε ιστορία πρέπει να ωραιοποιείται και δεύτερον γιατί τόση εμμονή με ψηφιακό handicam το οποίο χειρίζεται κάποιος οπερατέρ με Αλτσχάιμερ.

Δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά μεταξύ εμπάθειας και συμπάθειας. Φταίω εγώ που δεν με απασχολεί καθόλου ένας άγνωστος αλλά διάσημος; Εκεί είναι η διαφορά. Είναι διάσημος. Αλλά είναι άγνωστος. Σε εμένα. Οπότε στα αρχίδια μου. Κάνω λάθος;

Δεν ήταν καν σημαντικός δηλαδή. Θα μπορούσα να κάνω λίστα με αυτούς που δεν θα με απασχολούσαν άμα ψοφούσανε, και αυτούς που θα μ' ενδιέφερε. Και μια ενδιάμεση φυσικά. Όχι πως θα λύπουμουνα δηλαδή, απλά θα ήταν ατυχές για τους υπολοίπους μας άμα άφηναν την τελευταία τους εκπνοή (και όχι αναπνοή προφανώς...) να περιφέρεται αδέσποτη παρέα με εκείνη του Καίσαρα. Του Ιούλιου και του Οκταβιανού. Και πολλών άλλων λιγότερο διάσημων στα βάθη της ιστορίας.

Πάντα θα είναι πιο εύκολο να γίνεται ταινία ο Dillinger, ο Παλαιοκώστας, ο Michael Jackson και ο Σεργιανόπουλος. Αλλά η Marie Curie; Όχι, όχι βέβαια, ραδιενέργεια και καρκίνος δεν έιναι το ίδιο sexy όσο τα όπλα και οι κόκες. Όχι βέβαια.

Το χειρότερο όμως είναι ο τρόπος που θα ξαναγραφτεί η ιστορία. Η διαταραγμένη του προσωπικότητα και η παιδοφιλία του (του Jackson ντε) θα γίνουν υποσημειώσεις ακόμη και στην πιο λεπτομερή του ανάμνηση δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια από τώρα. Περίεργο πράμα το μυαλό. Πολλές φορές πιο περίεργο και από τη καρδιά. Σαν κι αυτήν θέλει να τα πιστεύει όλα, άμα το πιπιλίσεις ακόμα και με το πιο αισχρό ψέμα αυτό θα το πιστέψει.

Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος. Ο Ιάσονας Χατζηθεοδώρου είναι γαμάτος.

Βλέπεις;

Το ψέμα είναι δυνατό γιατί έχει θράσος, ενώ η αλήθεια είναι ντροπαλή και αδύναμη. Η αλήθεια είναι ο πηλός και το ψέμα το ευθραστό αγαλματίδιο. Καλό αυτό, να το βάλουν στη 'Βέρα στο μεσαίο'. Βέρα στο κωλοδάχτυλο.

3 comments:

Iasonas said...

This garbage has been officially checked for grammar and spelling by P.

Anonymous said...

ela egw eimai

Anonymous said...

To public enemy to vlepei kapoios gia ton Johnny. Kai ligo gia ton batman.