Pages

Saturday, April 28, 2007

Καπελοreport

Ένταξει, το ομολογώ δεν έχω κάνει και πολλά. Η αλήθεια είναι πως είμαι πιο τεμπέλης και από τελειωμένο, ράθυμο μηδενιστή την ημέρα των εκλογών μετά από ολονύχτιο ξενύχτι. Το μόνο που πρόλαβα ή καλύτερα αρκέστηκα να κάνω τις τελευταίες μέρες σε σχέση με την διαβοήτη πια διπλωματική (ΟΛΟΙ για αυτό με ρωτάνε... όχι πως είναι το δόντι μου....η υγεία μου...αλλά η άθλια διπλωματική μου), είναι να μεταφράσω δύο πολύ μικρούς κώδικες από C σε Matlab scripting language (aka m language), τους οποίους τσίμπησα από το NURBS ΒΟΟΚ. Φυσικά δεν έχω μπεί στη διαδικασία να τους debugάρω, ούτε καν να ελέγξω τους δείκτες (οι δείκτες είναι πάντα λάθος!!!).

Το καλύτερο από όλα είναι πως κάποτε ήξερα γιατί έπρεπε να κάνω την παραπάνω μεταγλώτισση (και όχι ‘μετάφραση’ για να ακριβολογούμε...). Είχα ένα σχέδιο, ένα μεγαλφυές πλάνο άμα θέλετε, είχα στο νου μου τι πρέπει να κάνω με τους διάφορους κώδικες, που και πως πρέπει να επέμβω στη διαδικασία βελτιστοποίησης, και πως θα ενσωμάτωνα τον εμπλουτισμό της γεωμετρίας.... όλα αυτά τα έχω ξεχάσει. Τελείως. Και τώρα πρέπει να σκεφτώ αυτό το περίφημο σχέδιο πάλι από την αρχή. Όμορφα. Αχ, ανέμελες οι εποχές που είχα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα!

Οι εν λόγω κώδικες verbatim είναι οι εξής 2:

// Basis Function.

// INPUT:

// i - knot span ( from FindSpan() )

// u - parametric point

// p - spline degree

// U - knot sequence

// OUTPUT:

// N - Basis functions vector[p+1]

// Algorithm A2.2 from 'The NURBS BOOK' pg70.

void basisfun(int i, double u, int p, double *U, double *N)

{

int j,r;

double saved, temp;

// work space

double *left = (double*) mxMalloc((p+1)*sizeof(double));

double *right = (double*) mxMalloc((p+1)*sizeof(double));

N[0] = 1.0;

for (j = 1; j <= p; j++)

{

left[j] = u - U[i+1-j];

right[j] = U[i+j] - u;

saved = 0.0;

for (r = 0; r <>

{

temp = N[r] / (right[r+1] + left[j-r]);

N[r] = saved + right[r+1] * temp;

saved = left[j-r] * temp;

}

N[j] = saved;

}

mxFree(left);

mxFree(right);

}

και

// Find the knot span of the parametric point u.

// INPUT:

// n - number of control points - 1

// p - spline degree

// u - parametric point

// U - knot sequence

// RETURN:

// s - knot span

// Algorithm A2.1 from 'The NURBS BOOK' pg68

int findspan(int n, int p, double u, double *U)

{

int low, high, mid;

// special case

if (u == U[n+1]) return(n);

// do binary search

low = p;

high = n + 1;

mid = (low + high) / 2;

while (u <>= U[mid+1])

{

if (u <>

high = mid;

else

low = mid;

mid = (low + high) / 2;

}

return(mid);

}

Δεν έχω τη παραμικρή ιδέα πόσους κανόνες clopyright (no spelling errors intended) παραβιάζω, αλλά σήμερα νιώθω λίγο ριψοκίνδυνος, κάτι σαν την αμυντική γραμμή της ομαδάρας.

Στα παρελκόμενα των προηγούμενων ημερών, είχαμε την κατά με απογοητευτική Berlinale inAthens με τον πλεόν διαβόητο ‘συγχρονισμένο υποτιτλισμό΄’ (!!!!), με τα ‘A Friend of Mine’ (ζωηρή αλλά και σκηνοθετικά σοβαρή και ευχάριστη, και με happy end) και το ‘Spider Lillies’ (λεσβίες και σχιζοειδλη συμπεριφορά made in Taiwan, γουστάρω!) να είναι τα καλύτερα από τα πολύ λίγα που πρόλαβα να δω, ενώ το Fast Food Nation και το When a Man Falls in theForest να αδικούν τον απο-βιομηχανοποιημένο αμερικάνικο κινηματογράφο. Μπέρtheway, αν και ψήνομαι τρελλά, δεν θα υποκύψω στο πειρασμό να κράξω το Gazarte.

Κατά τα άλλα, δουλειά, δουλειά, και πάλι δουλειά, με μπόλικους εκνευρισμούς, ηλιθιότητες και ηλιθίους (μεταξύ αυτών κι εγώ φυσικά!) εκκρεμότητες (νέο φυλλάδιο, νέο website, wireless δίκτυο, επαναπροσδιορισμός του availability and tares grid στα GDS και άλλα....) και μια δικαιολογημένη αίσθηση πως πλησιάζει κάποια στραβή στη γωνία. Άμα περάσει και η Milan, την κάτσαμε τη βάρκα με τις ακυρώσεις για τις 23 του Μαίου.

Όπως και να έχει, έχω καταφέρει και ακόμα κρατώ τα ράματα στα ούλα μου (δεν έχω τη παραμικρή ιδέα για τις επιπτώσεις), γεγονός το οποίο μάλλον αντιρποσωπεύει την ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπιζω το χρόνο. Όπως λόγου χάρη η ξαδέρφη μου, η οποία έχει τα γενέθλιά της σήμερα, και παντρεύεται σε λίγες μέρες. Ούτε δώρα έχω σκεφτεί, ούτε έχω πάει για κοστούμι, το κούρεμα θα γίνει παράδειγμα αναβλητικότητας, ενώ διερωτώμαι γιατί πρέπει να αγοράσω άλλο ένα ζευγάρι παπούτσα. Ξεφτίλα σκέτη, και το χειρότερο είναι πως ούτε καν αγχώνομαι, κουβαλάω πάνω μου φαίνεται μια φαιδρή σιγουρία πως κάπως θα τα βολέψω πάλι. Λες;

Υ.Γ.Έμαθα πως ο Σαρμπέλ αγόρασε κάτι ομόλογα για να ξεπληρώσει τα καμμένα αμάξια των Εξαρχείων που παρασύρθηκαν στον βυθό της Σαντορίνης η οποία πωλείται για να καλύψει τα έξοδα των νέων μεταγραφικών στόχων της Εθνικής ή οποία προβλέπεται να μετακομίσει στην Γουανδελούπη. Αληθεύει;

Tuesday, April 17, 2007

Οι ασφάλειες έχουν καεί

Δεν είναι ποτέ εύκολο να φθάνεις στη κορυφή του βουνού και να ‘ψήνεις’ το φρεσκοκομμένο τσάι, οσφραίνοντας την ψυχική ανάταση και ηρεμία ειδικότερα όταν περιστοιχίζεσαι από φέρελπι ατυχήματα. Ξύπνησα στις τέσσερις το απόγευμα, έχοντας αποκοιμήσει τη μαλθακή μου ύπαρξη στις εννιά (το πρωί), και αντί να πίνω μπύρες, προωθώ στο άμοιρο στομαχάκι μου (aka my beer and coffee out of proportions belly-repository) ένα γαλλικό (Βύντρα μου, ούτε ένα τούρκικο δεν μπορώ να με πείσω να φτιάξω) ο οποίος είναι στη (ζεστή) καφετιέρα εδώ και 36 ώρες περίπου, κάτι το οποίο ουδόλως με ανυσηχεί, όσο με προβληματίζει γιατί το καταραμένο το 34 δεν έχει ζεστό νερό, ενώ είναι μεσημέρι και έχει και ταχυθερμοσίφωνα!

Συνηθισμένος στο μαζούτ βλέπετε, και όχι στα τσάγια του βουνού που διανύουν χιλιόμετρα παγκοσμιοποιημένης οικονομίας για να καταλήξουν σε πυραμιδοειδή φακελάκια (μα πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι για να το σκεφτείς αυτό;;;), αλλά και πάλι η ψυχοσύνθεση μου, όσο και ασύνθετη και αν είναι έχει αρχίσει να φθάνει γοργά στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης όσο αναφορά τη δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα.

Φυσικά δεν θα καταφύγω σε τακτικές γκρίνιας ή αυτολύπησης, αλλά αντιθέτως με περίσσειο θάρρος θα εντάξω και την αποτυχία (ω, παλιά γνώριμη!) στο πρόγραμμα, κάτι σαν ένα ορατό ορίζοντα που λένε, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για ανεβάσω τα υποβαθμισμένα μου επίπεδα πανικού. Το συμπέρασμα είναι πως έχω καεί σε απίστευτες διαστάσεις, έχοντας ξεπεράσει τα όρια της λάσπης και της μούχλας και πλέον καταδυόμενος στα βάθη της ψυχο-εγκεφαλικής νάρκωσης αναλώνω τον πολύτιμό μου χρόνο ακούγοντας για νιοστή φορά τις θρυλικές εκπομπές των RickyGervais , Stephen Merchant και Karl Pilkington (the K-man!) στον X-Fm, αποδεχόμενος σταδιακά αλλά και ολοκληρωτικά πως είμαι τραγική ύπαρξη (άμα υπάρχω βέβαια, αλλά δεν θέλω να αναλωθώ σε τέτοιου είδους φιλοσοφικές αναλύσεις οι οποίες αρμόζουν σε πιο μεθυσμένες ώρες....).

Θα ήθελα φυσικά να συνεχίσω τη σύντομη ιστορία για το 34, όπως επίσης και κάτι ασφαλιστικά μέτρα για πνευματικά δικαιώματα σε σχέση με το ξενοδοχείο, ή να τονίσω σε όλους τους απανταχού ενδιαφερόμενους πως δεν έχουμε καθόλου διαθεσιμότητα για τις 23 Μαίου, ή ακόμα και να αναπτύξω ένα κατάπτυστο ανατρεπτικό και ανεύθυνο κείμενο για το ναυάγειο της νοημοσύνης και το ξέβρασμα της διαπλοκής, αλλά φευ! Αντιθέτως δεσμεύομαι (επιφυλλασόμενος κάθε νομίμου και άνομου δικαιώματός μου) πως το επόμενο post θα είναι σχετικό με τη διπλωματική, και πιο συγκεκριμένα θα παρουσιάζει την μέλλουσα σχετική μου πρόοδο. Φυσικά αναγνωρίζω τη λανθάνουσα αισιοδοξία του εγχειρήματος, ειδικότερα τώρα που αρχίζει και η Berlinare in Athens (και δεν έχω ιδέα για το πρόγραμμα!) αλλά δεν θα είναι και η πρώτη φορά....

Thursday, April 12, 2007

The brown people

After giving me a handful of mini-problems throughout their stay, starting with their very early arrival, their canceling of one room and haggling over the fees, their constant appetite for anything American or American-like (Starbucks, pizza, Fridays, Häagen-Dazs, Amigo’s!), their insistence on finding a water-sports beach in April (you guys, you seriously….), their complete apathy towards Athens’ true virtues and the Easter customs (‘I don’t like lamb….’), the numerous taxi’s they used (I estimate around 40 in a matter of 7 days) with the inevitable related problems (it is only a matter of statistics to end up with a creep driver), the noise they made at night bothering a family of Brtis, the constant and wasteful use of the A/C all the time, even when they were not in their rooms, the 3 different ways they used to pay for their stay (6 credit cards, cash in Euro and cash in US dollars), after all of that…..I have to say that the ‘brown people’ (a group 14 American medical students of Indian origin on their spring break) were nice, fun, definitely not ungrateful and with a good sense of humor. Cheers guys!!

P.S.1 I honestly thought they would nick the two playing decks.

P.S. 2 I pray to the Gods of football (one of whom just left a clinic) not to have a Man U – Liverpool final in May. Athens was not built for chavz and scouzers!!!

Sunday, April 08, 2007

L'agneau de la patience

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Στο αρνί είμαι άρχοντας. Το λατρεύω και με λατρεύει. Για να καταλάβετε, στο αρνί ο Μαμαλάκης είναι λαντζιέρης μπροστά μου (υπερβάλλω;). Είναι δύσκολο, απαιτεί χρόνο, αλλά είναι ίσως το μοναδικό πράμα στο οποίο είμαι μάστορας (εντάξει, όχι και το μοναδικό....). Έτσι και φέτος λοιπόν έψησα (στο φούρνο), έτσι και φέτος λοιπόν, σχεδόν μόνος μου θα το φάω [γουαααααααααααα...........:-(]. Αυτή τη στιγμή είναι έτοιμο και κάθεται στο φούρνο χλιαρό, για να διατηρηθεί. Πως έγινε θα μου πείτε; Σε πρώτη διαδικτυακή αποκλειστικότητα, here is the true story of l'agneau de la patience.

*/*/*/*/*/*/*/

Μετά από 19 ώρες δουλειά χθές κι άλλες 7 σήμερα, επιτέλους έφαγα το πρώτο κομμάτι από το αρνάκι μου. Για να φτάσω μέχρις αυτού του σημείου φυσικά έγιναν πολλά κατά τη πορεία. Το μαρτύριο ξεκίνησε χθές το βράδυ όταν πήρα το κουράγιο κι άρχισα να καθαρίζω τα 4 κιλά (ελληνικότατου πρός 8,5 ευρωκοτοπουλάκια) αρνιού που είχα, από τα οποία μετά από 2 ώρες και 2 σκισίματα στον αριστερό μου αντίχειρα, επέζησαν κάτι λιγότερο από τα 3,5. Τα υπόλοιπα ήταν ξεραμένα ή ‘υπερβολικά’ λίπη, κακό κρέας, φλέβες, υπολείματα εντοσθίων και θραύσματα από τα κόκκαλα. Στο καθάρισμα του αρνιού η αλήθεια είναι είμαι πολύ ψείρας (πολλές φορές υπερβολικά), αλλά δεν μπορώ με τίποτα να βλέπω στο ταψί καμμένα λίπη ή κρέατα ή άλλα αγνώστου ταυτότητας κρεατοειδή. Όσο πιο καθαρό, τόσο καλύτερα ψήνεται, και τόσο καλύτερο και για το στομάχι. Έξω τα ξύγκια από τα πιάτα μας!. Τι γράφω ο πούστης πάλι!

Σειρά είχε η μαρινάδα. Ένα δάχτυλο sangria, 2 δάχτυλα κόκκινο κρασί, 1 λιωμένο μήλο, 1 δάχτυλο ξύδι, 3 στιμένα λεμόνια ....ε αυτά τα προηγούμενα λοιπόν... δεν είναι η μαρινάδα! Με αυτά έκανα μια ψευτοσαλτούλα (πολύ λίγη) την οποία πέταξα στο ταψί αμέσως πριν το ψήσιμο για νοστιμιά. Αντιθέτως, το κρέας, κόμμενο και καθαρισμένο το έβαλα σε μια κατσαρόλα και το ‘έλουσα’ με αλατοπίπερο, ρίγανή, θυμάρι, 1 κομμένο μήλο, λεμονάκι (και λεμονόκουπες), λαδάκι (πάντα στη μαγειρική βάζουμε υποκοριστικά!), ελάχιστη κανέλα και μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί (περιέργως δεν ήπια καθόλου!).

Σήμερα συνέχισα με τις πατάτες (χωρίς peeler γαρ), με τη δημιουργία πρόχειρων φωλιών στο κρέας (όχι πολύ επιτυχημένων ομολογουμένως, έπρεπε να τις είχα ετοιμάσει από χθες) και φυσικά με το καθάρισμα του φούρνου, που μου πήρε μονάχα 2,5 ώρες, γαμώ τη σκουριά μου γαμώ. Ειλικρινά το λέω σε αυτό το φούρνο εγώ δεν ξαναψήνω! Τελικά παρά τις διάφορες συμπληγάδες (είχαμε και πρωινά να ετοιμάσουμε βλέπετε, και όταν βάζω πληθυντικό εννοώ μόνο εμένα....) κατάφερα και το έψησα το ρημάδι, για 2 και κάτι ώρες στους 150 με αλουμινόχαρτο, και ύστερα 1,5 ώρα στους 180 χωρίς, και στο τέλος, αφού γύρισα τα κομμάτια, στους 60 βαθμούς για μισή ώρα ίσα ίσα να γίνει η πέτσα και από την άλλη πλευρά.

Το αποτέλεσμα; Ο papa ενθουσιάστηκε, αλλά εγώ από την άλλη όχι τόσο πολύ. Οι φωλιές ήταν απογοητευτικές, το κρεμμύδι είναι από λίγο έως πολύ άκυρο στο αρνί, ήθελε παραπάνω μήλα, δεν είχα μέλι (γαμώτο!!!!) ενώ τη σαλτσούλα έπρεπε να την είχα ψήσει λίγο πρώτα και να την έβαζα και αυτή από χθες το βράδυ.Τουλάχιστον είναι εύγευστο (η κακόφημη αρνίλα είναι άφαντη χάρη στα τερτίπια μου) και τρώγεται, ενώ και οι πατάτες σκίζουν και ας μην έβαλα μουστάρδα (αφού δεν είχα!), οπότε θα με κρατήσει για τις επόμενες 3 μέρες....Γιου χου!

Κατά τα άλλα πολύ δουλειά, λίγος χρόνος και αμφίβολλα αποτελέσματα. Ευτυχώς, highlight των τελευταίων 10 ημερών, πέρασαν τα παιδιά (ξέρουν αυτοί....) χθες και τους είδα.

Ιτ γουόζ νάϊς!

Υ.Γ.1 Το δόντι είναι μια χαρά.

Υ.Γ.2 Γιατί πρέπει να μας νοιάζει που κάνουν οι πολιτικοί Πάσχα;;;

Υ.Γ. 3 Ιούδας - τύψεις, σημειώσατε διπλό.

Υ.Γ. 4 Βαρθολομαίος - Chirstsclave σημειώσατε άσσο (για τη στεντόρεια ψαλμωδία).

Wednesday, April 04, 2007

The worst post ever

Ε ναι, λοιπόν, ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου, έχω επιστρέψει στα γνώριμα λημέρια του ξενοδοχείου, με όλες τις γνωστές δυσκολίες που έχει η αρχή της σαιζόν (η ελληνική μετάφραση ‘περίοδος’ είναι πολύ.... άκομψη). Είμαι (κατά κόρον) μόνος μου, έχει πολύ κρύο, υγρασία, λίγους πελάτες, αρκετή σκόνη και πολύ τρέξιμο. Μέχρι στιγμής καλά την παλεύω, αμά σκεφτεί κανείς πως πρόλαβα και κλείστηκα ήδη (!) μια φορά έξω από το δώμα όπου και κατοικοεδρεύω. Niceeee.

Προβλημάτων συνέχεια (ADSL, εξού και η απουσία από τα ευρυζωνικές λεωφόρους, διαρροές στα ηλιακά, υγρασία σε 3 διαμερίσματα του 4ου που προέρχεται από τη προαναφερθείσα υγρασία, εκκρεμότητες από πέρσι, και πάνω από όλα η αγωνία για τη πληρότητα), ενώ συν τοίς άλλοις έχω και το καταραμένο ούλο-παύλα-χείλος για το οποίο ακόμα αντιβιώνομαι.

Κατά τα άλλα μια χάρα. Το θαύμα του ελληνικού χουλιγκανισμού κατέρρευσε, και έτσι οι απανταχού τραμπούκοι θα εκδώσουν ομόλογο high-tech (τώρα, περιμένουν τον Tsitour να παραιτηθεί) μπας και επιβιώσουν τώρα που ο πολιτισμός στα γήπεδα έγινε μόδα. Γουστάρω με τα χίλια Ελλάδα, τη μοναδική χώρα στο κόσμο που θριαμβολογεί όταν επιτέλους απονέμονται ποινές, ενώ διαπραγματεύεται επί ημέρες τη τιμή του αρνιού ζωντανά και στη κάμερα. Γουστάρω!!!

Πέρα όμως από το γνωστό φαιδρό ανθελληνισμό μου (ειλικρινά, δεν φταίω εγώ...) τον οποίο και διακόπτω, δεν ξέρω που στέκομαι και που πατάω. Πρέπει να τελειώσω τη διπλωματική και δεν κάνω τίποτα, θέλω να ξαναρχίσω να διαβάζω λογοτεχνία (ακόμα να τελειώσω του Κουμανταρέα...), αλλά δεν έχω το ενδιαφέρον που είχα παλιότερα, θέλω να ξαναφτιάξω το site της δουλειάς από την αρχή, αλλά... δεν ξέρω από που να αρχίσω. Ήθελα να οργανώσω το ξενοδοχείο σε ένα αποδεκτό επίπεδο από την πρώτη του μηνός, αλλά απέτυχα παταγωδώς, και ακόμα υπάρχουν ένα σωρό εκκρεμότητες από πίσω.

Βέβαια, η κύρια αιτία πίσω από όλα αυτά είναι η αξιομνημόνευτη τεμπελιά μου και η υπερβολική μπακουρίασή μου, δεν το συζητώ, αλλά πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο. Μάλλον έχω αλλάξει, ξέρω ‘γω, έχω γίνει και εγώ trendyς μαλάκας, σκεπτόμενος ολίγο, ξινός στα πάντα, ποιών το τίποτα, που από τη μια ευλογά τα γένια του και από την άλλη γκρινιάζει για τα πάντα.

Αρχίδια!!! Θα τη βρω τη λύση! Λέμε τώρα.... εν τω μεταξύ θα ασχοληθώ με ένα πάκο χαρτιών τα οποία πρέπει να λιγοστέψουν...

Καλό Πάσχα.... ;;;