Pages

Wednesday, August 24, 2011

Μερικές εθνικού επιπέδου λύσεις για την κρίση

Α' Σενάριο: Πουστιά στις εταίρες

Έκδοση λαϊκών ομολόγων, από τα έσοδα των οποίων το δημόσιο αγοράζει όσα Credit Default Swaps γίνεται. Μετά την εξάντληση και του τελευταίου σεντ, βγαίνει ο ΓΑΠ από το Καστελόριζο (συμβολικά) και κηρύσσει πτώχευση. Η ευρωζώνη συνταράσσεται και το δημόσιο χέζεται στο τάλιρο με την ρευστοποίηση των CDS. Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ, αλλά υιοθέτηση διπλού νομίσματος από την αγορά – ευρώ για τις μεγάλες συναλλαγές και τις συναλλαγές εξωτερικού, νεοδραχμή για τις μικρότερες και καθημερινές του εσωτερικού. Άμα λάχει γινόμαστε και φορολογικός παράδεισος για το ευρωπαϊκό κεφάλαιο εκτινάσσοντας το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας σε μυθολογικά ύψη.

Β' Σενάριο: Καν' το όπως ο Πανιώνιος και η Swiss Air

Μέσα από ένα απίστευτο χαρτομάνι, κηρύσσουμε όχι τη πτώχευση αλλά τη διάλυση της χώρας και την άμεση επανασύσταση της ως Νέα Ελλάδα με νέο σύνταγμα και ύμνο από τον Νταλάρα. Τα χρέη διαγράφονται και εξακολουθούμε να παίζουμε στο ίδιο πρωτάθλημα και άσε τους πιστωτές να κουρεύονται.

Γ' Σενάριο: Ανεξαρτητοποίηση τώρα

Με την εμπλοκή ορισμένων φευγάτων, ανεξαρτητοποιείται η Μύκονος, η οποία με ειδικές συμβάσεις φορτώνεται κι όλο το δημόσιο χρέος. Αναπόφευκτα, το νέο κράτος της Μυκόνου δίνει ως εγγύηση την εδαφική της ακεραιότητα σε τουριστικούς πράκτορες για την επόμενη χιλιετία. Σε περίπτωση που τολμήσει να το 'παίξει' φορολογικός παράδεισος επιδεικνύουμε τις ιμπεριαλιστικές μας διαθέσεις και

Δ' Σενάριο: Πουλάμε τα πάντα και μετά αντάρτικο νούμερο 3

Αφού στη δημόσια διοίκηση δεν τα καταφέρνουμε καλά, πουλάμε τη χώρα στους ξένους που ξέρουν από μάνατζμεντ. Έτσι κι αλλιώς πότε μας ένοιαξε η εθνική κυριαρχία στα της πολιτικής; Η διαδικασία γίνεται τμηματικά και υπό τη μορφή 'έξυπνου πλειστηριασμού με αποτέλεσμα οι τσέπες των πολιτών να γεμίσουν ευρώ και να μην έχουν ανάγκη να δουλέψουν σαμποτάροντας τη παραγωγική διαδικασία και μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη Ικαρία. Οι νέοι κυβερνώντες αμέσως θέτουν υψηλή φορολογία στις αποταμιεύσεις για να ενεργοποιήσουν το εργατικό δυναμικό, κίνηση η οποία σε συνδυασμό με το ανθελληνικό τους αίμα προκαλεί εθνική επανάσταση από όλες τις πλευρές η οποία παρόλο τους απανταχού την ιστορία παρόντες ρουφιάνους και δοσίλογους, στέφεται με φοβερή επιτυχία χωρίς καμία ταξική αναδιαμόρφωση. Διώχνουμε με τσαμπουκά το ξένο κεφάλαιο που μας έφαγε το φυσικό πλούτου και εγκαθιδρύουμε πάλι το εθνικό κεφάλαιο γιατί έτσι γουστάρουμε. Αποτέλεσμα; Είμαστε όλοι πλουσιότεροι, χωρίς χρέη, και έχουμε προσθέσει μερικές χρυσές σελίδες ακόμη στην ένδοξη ιστορία μας γιορτάζοντάς τες με φέτα ΠΟΠ, τζατζίκι νορμάλ και θρούμπες.

Ε' Σενάριο: Η άθεη προσέγγιση

Καταργούνται όλες οι επιδοτήσεις και μισθοδοσίες προς όλες τις εκκλησίες (ανεξαρτήτως θρησκεύματος για να μην παρεξηγιόμαστε) και δημεύεται η περιουσία της Εκκλησίας η οποία και πωλείται κατά το δοκούν. Επαναφέρουμε τα διονυσιακά όργια και τα Ελευσίνια μυστήρια για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Ζ' Σενάριο: Το παραμύθι χωρίς δράκο


Λαϊκή επανάσταση, εθνικοποίηση τραπεζών και ΔΕΚΟ, αποχώρηση από το ευρώ, δήμευση περιουσιών για 'φιλανθρωπικούς σκοπούς', κατάργηση του χρηματιστηρίου, ανατροπή του φορολογικού χάρτη με βάση τη μείωση της ανεργίας και μείωση της υπεραξίας, καθιέρωση ανοιχτού και ελεύθερου λογισμικού σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και λειτουργίες, προλεταριοποίηση των μικροαστών, περικοπή των αμυντικών δαπανών στο ένα τέταρτο, άμεση στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περιφερειακά κατανεμημένες, νομιμοποίηση της κάνναβης και ενίσχυση της παραγωγής της, διάσπαση της χώρας σε αυτοδιοίκητες περιφέρειες, υιοθέτηση διπλού οικονομικού χαρακτήρα με την επιστροφή στη παραγωγή, αγροτική και βιομηχανική, αναδιανομή προς τα κάτω των αστικών γαιών και απαλλοτρίωση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

 Ή Σενάριο: Το παραμύθι με δράκο


Γινόμαστε παράρτημα της Κίνας και τότε οι Αμερικανοί χρωστάνε σε εμάς.

No comments: