Pages

Monday, January 05, 2009

Τα κτήνη επέστρεψαν

Τα κτήνη, τα κτήνη είναι εδώ , επέστρεψαν, ήρθαν για τη δεύτερη πράξη, ήρθαν για να βιάσουν τη ψυχή μας, να ποτίσουν με δηλητήριο το μυαλό μας, να ξεριζώσουν τις συνειδήσεις μας και να τις βαφτίσουν στο αίμα. Ήρθαν να σπείρουν τον τρόμο, ήρθαν να επιβάλλουν την αρρωστημένη φαντασία τους, ήρθαν να σκοτώσουν την ελευθερία μας, ήρθαν να ισοπεδώσουν τις αξίες μας, να επιτεθούν στη ζωή μας.

Τα κτήνη είναι πάντα θρασύδειλα, είτε κρύβονται πίσω από ένα σήμα, είτε κρύβονται πίσω από μια υπουργική καρέκλα είτε πίσω από τη λαϊκή οργή. Όλα τα κτήνη είναι ίδια γιατί και τα κίνητρά τους είναι ίδια, γιατί πάντα αναζητούν στους υπολοίπους προφάσεις και πιασίματα για να δικαιολογήσουν την μισάνθρωπη ύπαρξη και δράση τους. Δεν υπάρχει καμία εξίσωση, καμία εκδίκηση, καμία αιτιολογία ή δικαιολογία καν, καμία ιδεολογία, καμία δίκαιη αντίδραση, καμία κινηματική ή εξεγερτική υποστήριξη, κανένα σθένος πίσω από μια σφαίρα. Οι θρασύδειλοι με τα καλάσνικοφ της 5ης Ιανουαρίου είναι το ίδιο ποινικοί και το ίδιο τρομοκράτες με τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη, είναι το ίδιο καθάρματα με τους δολοφόνους της 6ης Δεκεμβρίου. Οι ταυτότητες των θυτών και των θυμάτων μπορεί να έχουν σημασία εν καιρώ σημειολογική, πρόσκαιρη ακόμα, αλλά πάντα το νόημα είναι το ίδιο: ένας δολοφόνος εκ προμελέτης είναι ασυνείδητος, είναι ξένο σώμα, είναι μίασμα, κάθαρμα που πατάει στην ανθρωπιά των υπολοίπων, στην ίδια ανθρωπιά που σκοτώνει με κάθε ριπή του όπλου του είναι το χειρότερο είδος ανθρώπου.


Όπως συνένοχοι στην εγκληματική αδικία που υπάρχει γύρω μας είμαστε όλοι όταν σιωπούμε, έτσι συνένοχοι θα είμαστε και τώρα αν όλοι σιωπήσουμε μπροστά στη νέα κτηνωδία. Τα εγκλήματα της 6η του Δεκέμβρη και της 5ης του Γενάρη δεν έχουν σημαντικές ή αξιόλογες διαφορές, είναι και οι δύο εξίσου αποτρόπαιες, ντροπιαστικές, άνανδρες, απάνθρωπες και καταστροφικές. Δεν υπάρχει τίποτα αξιότερο και σημαντικότερο από την ανθρώπινη ζωή και την ελευθερία της, κι όμως κάποιοι, σαν φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί, τρομοκρατούν, κραδαίνουν όπλα, δολοφονούν. Ελπίζω - πάντα μονάχα μπορώ να ελπίζω - πως όπως και τον Δεκέμβρη είπαμε όχι στο θάνατο, είπαμε όχι στους άνανδρους, είπαμε όχι στην καταστολή, έτσι και τώρα δεν θα επιτρέψουμε στα κτήνη να μας μολύνουν, δεν θα τους προσφέρουμε καμία κάλυψη, καμία ανοχή. Καμία ανοχή σε κανέναν τρομοκράτη, σε κανένα φονιά, σε κανένα που μηδενίζει την αξία της ζωής μας. Είμαστε άνθρωποι που να πάρει η οργή!

Τώρα, οι σκέψεις και ευχές μας πρέπει να είναι μονάχα με τον τραυματία αστυνομικό και την οικογένειά του.

8 comments:

Anonymous said...

Ρε συ τι είναι αυτά που λες?
1. στις 6/12/08 είχαμε μια εν ψυχρώ δολοφονία ενός 15χρονου
2. στις 5/1/09 είχαμε έναν τραυματισμό ενός μπάτσου σε ώρα υπηρεσίας.
Πως γίνεται να εξισώνεις αυτά τα δυο γεγονότα τη στιγμή που ανάμεσα τους μεσολαβεί μια κοινωνική εξέγερση?
Επίσης θα έπρεπε ίσως να σκεφτείς πως τέτοιου τύπου "δουλειές" όπως οι πυροβολισμοί στην κλούβα και ο τραυματισμός του μπάτσου είναι δυνατό να τις στήνει το ίδιο το κράτος και οι μυστικές του υπηρεσίες με σκοπό να συσπειρώσει τον κόσμο, με το μπαμπούλα της τρομοκρατίας, γύρω από τον"κοινό" αγώνα "όλων" για περισσότερη "ασφάλεια". Φυσικά έναν τέτοιο αγώνα μόνο το κράτος και οι μηχανισμοί του μπορούν να φέρουν σε πέρας.
Δε σου βρωμάνε καθόλου τα γεγονότα ή ότι πληροφορία παρέχει η γαδα την καταπίνεις αμάσητη?

Anonymous said...

kyra thalia mi les tetoia mas akoune oi kakoi kyrioi...

Iasonas said...

Σε εξισώσεις του τρόμου αρνούμαι να συμμετέχω. Η εξέγερση δεν έχει καμία σχέση με μια δολοφονική απόπειρα, κι ούτε πρόκειται να μπω σε συνωμοτικές εικασίες. Δεν εμπιστεύομαι κανένα και για κανένα λόγο, αλλά μια ανθρώπινη ζωή είναι μια ανθρώπινη ζωή όπως κι αν αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί. Ή είσαι υπέρ της δολοφονικής απόπειρας ή είσαι κατά, συγνώμη αλλά δεν υπάρχει ενδιάμεσος χώρος. Εγώ πάντως είμαι κατά και λυπάμαι για όσους είναι υπέρ. Αυτά...

Ψυχάκιας said...

Την 6/12/08 είχαμε τη δολοφονία ενός 15χρονου.

Την 05/01/09 είχαμε το θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου.

Ο 15χρονος επέλεξε να βρίσκεται εκεί που βρίσκονταν. Ο 20χρονος όχι.

Ο 15χρονος είχε την δυνατότητα της επιλογής πράξεων πριν την άτυχη στιγμή. Ο 20χρονος όχι.

Ο δολοφόνος του 15χρονου συνελήφθη και αυτή τη στιγμή που "μιλάμε" βρίσκεται εκεί που πρέπει.
Ο δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του 20χρονου βρίσκεται εκεί που θέλει.

Το σπίτι του δολοφόνου "έκλεισε". Aυτός που "τραυμάτισε" το "μπατσάκι" ίσως παίζει playstation σπίτι του.

Και τα δύο παιδιά είναι άδικα εκεί που είναι.

Αγαπητή THALIA συγχαρητήρια, ανακάλυψες μονάδα και διαδικασία μέτρησης της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Κατοχύρωσε τη πατέντα και βγες στους δρόμους να σφάξεις κάθε φουσκωτό πορτιέρη...ένας απο αυτούς σκότωσε σε ένα μπουρδελονήσι ένα 20χρονο...θυμάσαι?? Εκείνη η 20χρονη ψυχή δεν δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την Ελληνική ΚΑΤΑΝΤΙΑ?...πού ήταν τότε οι εξεγερτικές μας τάσεις? Το δολοφόνο μπάτσο τον προσέλαβε το κράτος για να σας προσέχει τον δολοφόνο φουσκωτό τον προσέλαβε η τοπική αυτοδιοίκηση για να σας "προσέχει"!

Ερώτηση 1: Από το διάστημα που μεσολαβεί αφαιρείς τη εορταστική παύση της κοινωνικής εξέγερσης προς τέρψη των εμπόρων του κέντρου αγαπητή Thalia; Ή αυτή η περίοδος αποτελούσε την "ανάπαυση του πολεμιστή".

Ερώτηση 2: Τα στησίματα των "δουλειών" δεν μπορούν να έχουν, σύμφωνα με την τετράγωνη λογική σου, και άλλη μία "όψη"..για σκέψου!

Ρε συ ξεκολλήστε από τη ζωή Video Clip, η πραγματική εξέγερση θα βρει τους 15χρονους, τους 20χρονους, τους μπάτσους, τους γονείς, τους δημοσιογράφους (εργαζόμενους δημοσιογράφους όχι Τηλεstars) και όλους μας στην ίδια πλευρά της Πανεπιστημίου από την άλλη δεν θα υπάρχει κανείς γιατί ο πραγματικός εχθρός θα είναι στις γραφειάρες του και θα αναρωτιούνται:

"και τώρα τι θα κάνω χωρίς αυτούς που δούλευαν τόσα χρόνια; Τώρα πως θα τρέξει το μπουρδέλο που είναι όλοι στη Πανεπιστημίου; Τώρα τη γάμησα!!"

Αυτά.....

Anonymous said...

Ιάσονα, η εξέγερση δεν είχε καμιά σχέση με τη δολοφονική απόπειρα. Η δολοφονική απόπειρα είχε όμως με την εξέγερση. Το κλίμα τρόμου που πουλάνε δεν σου λέει κάτι; Το ότι μαζεύουν κόσμο από τα σπίτια δε σου λέει κάτι, ότι κοπανάνε όποιον βρίσκουν δε σου λέει κάτι; Και επίσης ας μιλάμε με γεγονότα. Ο μπάτσος ζει και βασιλεύει. Είμαι κατά του χτυπήματος στον μπάτσο όχι γιατί πιστεύω σε ταυτολογίες του τύπου η ανθρώπινη ζωή είναι είναι μια ανθρώπινη ζωή. Στον σκατόκοσμο που ζούμε η ανθρώπινη ζωή δεν είναι ένα πράγμα, είτε αυτό σου θίγει τα ιδανικά είτε όχι. Άλλο η ζωή του αφεντικού και άλλο του εργάτη. Άλλο η ζωή του νταβατζή και άλλο της εκπορνευμένης, άλλο η ζωή του πρωθυπουργού και άλλο η δική σου, άλλο η ζωή του μετανάστη και άλλο του στελέχους…Δεν υπάρχουν αόριστες και παναθρώπινες αξίες τι στιγμή που η ζωή αντιμετωπίζεται σαν αριθμός που πρέπει να μειωθεί σε ένα διάγραμμα οικονομίας, σαν κουκίδα στο στόχο ενός αεροπλάνου, σαν «επικίνδυνη» φιγούρα απέναντι σε ένα όπλο μπάτσου, σαν μηχανή που παράγει κέρδος Είμαι κατά του χτυπήματος στον μπάτσο γιατί η πράξη αυτή είναι υπέρ του κράτους. Ο μπάτσος είναι ένας ένστολος φρουρός της τάξης και της ασφάλειας, που φέρει όπλα και προστασία. Είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να χτυπήσει, να συλλάβει, να σκοτώσει αν του δοθεί η εντολή. Βρισκόταν σε υπηρεσία, όχι στο σπίτι του, ούτε έκανε βόλτα στα Εξάρχεια. Τη σύγκριση την κάνετε αναγκαστικά και εσύ και ο ψυχάκιας (όπως άλλωστε και τα μήντια, η κυβέρνηση κλπ) στο πεδίο της καθαρής αφαίρεσης: ανθρώπινη ζωή. Ούτε γεγονότα, ούτε σχέσεις, ούτε αντιθέσεις, ούτε χρόνος, ούτε τίποτα.

Τώρα για τον ψυχάκια τι να πω. Φαιδρός τύπος: «Ο 15χρονος επέλεξε να βρίσκεται εκεί που βρίσκονταν. Ο 20χρονος όχι. Ο 15χρονος είχε την δυνατότητα της επιλογής πράξεων πριν την άτυχη στιγμή. Ο 20χρονος όχι».«Και τα δύο παιδιά είναι άδικα εκεί που είναι.»
Ρε μάστορα δεν πέθανε ο μπάτσος δε λες να το χωνέψεις.

Να σε πληροφορήσω ότι τα μπάτσος δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Και μάλιστα στα συγκεκριμένα σώματα ασφαλείας (υμετ, εκαμ) πας επειδή το επιδιώκεις, δε σε βάζουν χωρίς τη θέληση σου. Θα σου πρότεινα να μπεις στο κόμμα του Καρατζαφέρη ή στο ΚΚΕ (αν ήδη δεν είσαι) και να κάνετε "εξέγερση" μαζί και με τους μπάτσους.

Ψυχάκιας said...

Αγαπητή thalia,

μπορεί να είμαι στο ΚΚΕ στο ΛΑ.Ο.Σ στο ΠΑ.ΣΟΚ στη ΝΔ ή όπου αλλού εσύ θέλεις να με κατατάξεις για να μπορέσεις να μορφοποιήσεις την "αντίθετη πλευρά" όπως εσένα βολευει καλύτερα. Δεν με απασχολεί δεδομένου ότι όλες αυτές οι ταμπελίτσες με τις οποίες ασχολείσαι είναι το διαφορετικό περιτύλιγμα του ίδιου περιεχομένου.
Επίσης μπορείς και να με θεωρείς φαιδρό ή ότι άλλο εσύ θες και αυτό δικαίωμά σου είναι, κεκτημένο και αναφαίρετο. παρόλα αυτά όμως θα ήθελα πέρα από όμορφες ποιητικοπολιτικές ατάκες του τύπου

"Άλλο η ζωή του νταβατζή και άλλο της εκπορνευμένης, άλλο η ζωή του πρωθυπουργού και άλλο η δική σου, άλλο η ζωή του μετανάστη και άλλο του στελέχους"

και πέρα από κοπρολάγνες κοινωνικές αναλύσεις τύπου "σκατόκοσμος" και καθαρίσαμε

να προσπθήσεις να δεις τα πράγματα πέρα από στολές, κόμματα(κώματα) και γενικότερα δεδομένα περιτυλίγματα με τα οποία ομορφαίνεις ή ασχημαίνεις τη πραγματική ζωή ανάλογα με τη διάθεσή σου και τις "εξεγερτικές οδηγίες".

Ο σκατόκοσμος thalia δεν έγινε σκατόκοσμος από κανένα εξωγήινο μικρόβιο. Ο σκατόκοσμος έγινε όπως είναι από εμένα και εσένα από γνωστούς σουκαι γνωστούς μου. Αφιέρωσε 5 λεπτά από τον ελευθερο χρόνο σου για να αναρωτηθείς μεσα στη καθημερινότητά σου πόσες φορές με τις επιλογές σου συντηρείς αυτον τον σκατόκοσμο τον οποίο αφοριστικά και μοιρολατρικά περιγράφεις.

Αφού κάνεις αυτή την ασκησούλα προσπάθησε να επιστρέψες στον πραγματικό κόσμο και όχι στη ζωή video clip (εξέγερση μέσα από τις εκπομπές τις TV) και να ξαναδιαβάσεις το πρώτο σχόλιο μου, αναζητώντας τα σημεία στα οποία πραγματικά διαφωνείς.

Αν και μετά από αυτές τις ασκησούλες συνεχίσεις να διαφωνείς τόσο κάθετα μαζί μου τότε μάλλον θα αρχίσωνα ψάχνω αν είμαι πράγματι....ΛΑ.Ο.Σ ή Κ.Κ.Ε ή φαιδρός ή και όλα μαζί.

Αν πάλι διακρίνεις κάποιο ίχνος λογικής σε κάποια σχόλια μου θα χαρώ να τα συζητήσουμε λίγο πιο διαλλακτικά..

Χάρηκα που τα είπαμε.....

Ψυχάκιας said...

..ααα και για να μην το ξεχάσω θα ήθελα πάρα πολύ (το εννοώ) να περάσεις από τα μέρη μου και να "πιέσεις το κουμπί".

Αλλά να το κάνεις με ειλικρίνεια....ότι και αν σημαίνει αυτό.

Ψυχάκιας said...

Thaliaaaaaaa....Περιμένω....Πίεσε το κουμπί!!!