Pages

Thursday, June 16, 2011

Ειρωνική Δημοκρατία



Ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν θα μπορούσε να πιστέψει την τροπή που είχε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται τελικά μονάχα πως στον κομματικό πάτο υπάρχουν οι επιταγές της κατά το Σύνταγμα Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός προσήλθε, απολογήθηκε, ενέπνευσε (λέμε και κάνα αστείο να περνάει η ώρα δηλαδή), κλαψούρισε, μισή ώρα ολόκληρη ξεμαλλιάστηκε η γλώσσα του και μονάχα πέντε χειροκροτήματα (1) απέσπασε. Από την άλλη η κοινοβουλευτική ομάδα του μπατσόκ τόσο πριν με τις παραιτήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις και δηλώσεις, όσο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της με μπροστάρισα την συνώνυμη Βάσω, τον κατσάδιαζε και τον απειλούσε με εκλογές στέλνοντας την διαβόητη κοινοβουλευτική πειθαρχία στα βάθη του χρονοντούλαπου.

Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης, η πλειοψηφούσα κοινοβουλευτική ομάδα άσκησε κυβερνητικό έλεγχο, όπως πραγματικά ορίζει το σύνταγμα και η διαίρεση των εξουσιών, αφήνοντας στο μελλοντικό αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης να αιωρείται η υποψία της απόρριψης.

Άραγε, μήπως κάποιοι βλέπουν πως δεν θα επανεκλεγούν ούτε ... με πλαστική χειρουργική και φλερτάρουν από τώρα με τους μελλοντικούς τους βιογράφους;


(1) Το τρίτο που αφορούσε το πατριωτικό χρέος των πολιτών να μην φοροδιαφεύγουν ήταν ιδιαιτέρως χλιαρό... όπως και το τέταρτο που ήταν επανάληψη του πρώτου ('στηριχτείτε πάνω μου'). Το τελευταίο παρεμπιπτόντως δε μετράει.

No comments: