Pages

Tuesday, October 10, 2006

Μαυρίστε τους!

Δεν θέλω να ασχολούμαι με το blog αυτές τις μέρες γιατί κυρίως δεν έχω κάνει την απαραίτητη σούμα για το φεστιβάλ, και επειδή ασχολούμαι τόσο με τη διπλωματική όσο και με κάποιες εκκρεμότητες στη δουλειά. Όμως κάποια πράματα ρε παιδιά, είναι αδύνατο να τα αγνοήσω!

Πριν 4 χρόνια περίπου είχε έρθει ένα συνεργείο του δήμου με ένα τεράστιο φοίνικα (τρέμε Κασσιδόκωστα!) για να τον βάλει στη περίφημη πλατεία Γ. Ρίτσου. Για όσους δεν γνωρίζουν, η πλατεία Ρίτσου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα έξοχο παράδειγμα προχειρότητας, κακοτεχνίας και φειδωλών υποσχέσεων, μια πραγματική προσβολή στο όνομα του ποιητή. Εμείς φυσικά βγήκαμε να τους κράξουμε (‘θα ξεραθεί!’, ‘είναι κοροϊδία να βάζετε φοίνικα χωρίς σύστημα ποτισμού’, ‘αντί να βάλετε λίγο χώμα να στεριώσει, βάζετε καυλιά’, κι άλλα τέτοια), αλλά εις μάτην. Ο αντι-δήμαρχος έκανε πλακίτσες λέγοντας πως θα φέρει καμιά δεκαριά φοινικάκια του μισού μέτρου. Λίγες μέρες μετά τσούπ κάτι φωτογραφήσεις και μετά, όταν βγήκαν τα εκλογικά φυλλάδια, να ‘σου ο φοίνικας να εντάσσεται στα πλαίσια προγραμμάτων ανάπλασης (μαύρη είν’ η νύχτα στα βουνά...)!!! Φυσικά μέσα σε ένα χρόνο ο φοίνικας ξεράθηκε εντελώς...Κανά δύο χρονάκια μετά βάλανε ένα πολύ μικρότερο σε καλύτερη θέση (όπου μπορεί να μαζεύει τα νερά της βροχής) τον οποίο τον ποτίζανε με μια μάνικα που έβγαινε έξω από ένα φρεάτιο (απλά πράματα παιδί μου...).

Πρόσφατα όμως, ήρθε νέος φοίνικας στη θέση του παλιού και μοιραίου. Πάλι πολύ πιο μικρός και με τάφρο (μαθαίνουνε, μαθαίνουνε). Όπως είχε γράψει και ο ποιητής ‘Ότι έφυγε, ριζώνει εδώ, στην ίδια θέση, λυπημένο, αμίλητο’.

Φέτος όμως ο προεκλογικός αγώνας έχει ανέβει επίπεδο. Βάλανε και πινακίδα με τους διάφορους υποψηφίους! Δηλαδή συγγνώμη, αλλά ποιο ακριβώς είναι το μήνυμα εδώ πέρα:

  1. Όποιον και να ψηφίσετε πάλι σκατο-φοίνικες θα πάρετε.
  2. Είμαστε όλοι το ίδιο αστείοι με το τωρινό δήμαρχο.
  3. Άμα θέλετε σοβαρούς φοίνικες να μετακομίσετε στη Βουλιαγμένη.
  4. Ποια ρυμοτομικά σχέδια και κουραφέξαλα, φοίνικας και τα μυαλά στα κάγκελα!
  5. Ρίτσος; Ποιος είναι ο κύριος αυτός;


Όποιο και να ‘ναι το κλού της υπόθεσης, την καλύτερη απάντηση την έδωσε ένας σκύλος. Απλά.


No comments: