Pages

Wednesday, February 28, 2007

En touto nika!

Μην ξανακούσω για τους δημόσιους υπαλλήλους, θα πέσουν μπούφλες! Εντάξει, είπαμε υπάρχουν ένα σωρό άχρηστοι, βυσματικοί, μιζαδόροι, αγράμματοι, ανάγωγοι, κοπανατζήδες, τεμπέληδες δούλοι της μονιμότητας, αλλά υπάρχουν και πολλοί που υπό εξευτελιστικές συνθήκες (έλλειψη μηχανογράφησης, αντικρουόμενες εγκύκλιοι, πιέσεις από πάνω, απειλές, υποτυπώσης κτιριακή υποδομή, και πάνω από όλα η λαίλαπα της ελληνικής καφρίλας της τελευταίας στιγμής και ατάκες του στυλ ‘Για αυτό σας πληρώνουμε;’) προσπαθούν να εξυπηρετήσουν. Για να σας δώσω να καταλάβετε το εργασιακό περιβάλλον, εκάνε το λάθος σήμερα η έφορος και πήγε πρός νερού της. Με το που το καταλαβαίνει ο κόσμος, της στήνουν καρτέρι και όταν τελειώνει αυτή και παέι πρός το γραφείο, την ακολουθούν 15 από πίσω!!! Για αυτό ας μην γκρινιάζουμε πάντα....

Εν τέλει τα κατάφερα, δια μέσω χιλιών κυμάτων, αλλά επειδή είμαι πολύ κουρασμένος, δεν θα μπω στη διαδικασία αφήγησης των αναπάντεχων γεγονότων, ατυχιών και τερτιπιών του μυαλού τα οποία συνθέτουν τη σημερινή μου οδύσσεια.

Αντιθέτως παραθέτω πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζπως λένε και στις έγκριτες εφημερίδες του τόπου) ‘εξελιγμένου’ ραγιά οδηγού (aka killer on wheels), ο οποίος επιτυγχάνει τη τετραγωνοποίηση του κύκλου και θέτει δύσκολους γρίφους στα παρακείμενα αμάξια, καθώς και μια φωτογραφία κατάθεση ψυχής, η οποία με περίσσεια άνεση αποκαλύπτει την απελευθερωμένη από το φορμαλισμό μα και συγχρόνως ταγμένη στο ρομαντισμό και στα κοινωνικά ζητήματα τοιχογραφημένη ποίηση των Εξαρχείων. Όλε!

Υ.Γ.1 Δεν είναι γαμάτο να βλέπεις λινάτσες (κυρίως) να γίνονται παρτάκια και να τσακώνονται αναμεταξύ των (των, των!!!) για μια ουρά;

Υ.Γ.2 Η κουφάλα ο καμεραμάν δεν ήταν σήμερα. Να του πήγε!

Υ.Γ.3 Οι φήμες για την επιστροφή των Portishead γίνονται όλο και πιο πιστευτές. Διπλό Όλε!

Tuesday, February 27, 2007

Ευφορία

Όχι σου λέω, όχι δε με πάει! Τι το ‘θελα το κωλοβιβλιαράκι με τις yoges, ε, μου λες; Ούτε μια άσκηση δεν πρόλαβα να κάνω. Μια ο γλουτιαίος με τον χαρταετό (εμ βέβαια δεν είμαστε σαν το Φωμιάδη να τον πετάμε με το φουσκωτό), ο οποίος ερείσθω εν παρόδω που λέει και ο Πουλικάκος στη Σαπουνόπετρα δεν έχει αποθεραπευθεί πλήρως, μια και ο αχίλλειος τένοντας, ε που να ξαναπάω να κάνω βόλτα;

Αλλά δεν πειράζει! Στην ουρά της εφορίας δεν έχει πολύ τρέξιμο, μόνο πολύ ορθοστασία και αυτό κανεί καλό και στους δύο τραυματισμούς. Άντε και καμμιά σκάλα με πλάτος λιγότερου του ενός μέτρου. Τόσο καιρό μιλάμε για την διεύρυνση και ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων των κρατικών και δημόσιων υπηρεσιών, αλλά ξεχνάμε ένα βασικό: αυτά θα εξυπηρετήσουν μονάχα μια μερίδα του κόσμου, και μάλιστα εκείνη τη μερίδα ανθρώπων που ήδη εξυπηρετούνται ΄καλύτερα’. Με άλλα λόγια, πάλι κόσμος και κοσμάκις θα χάνει μεροκάματα για να του παίρνει τη σειρά ο ‘διεκπεραιωτής’....

Όσοι είναι φανατικοί του ALTER μπορεί να με πετύχουν με ένα μαύρο καπέλο στη ΔΟΥ Γλυφάδας. Εκεί (!), ο ρουφιάνος του συστήματος, να πάρει πλάνα. Βρε μανία! Φαίνεται ο Κουρής θέλει να δείξει πως όλα βαίνουν ομαλώς (όσο γίνεται δηλαδή με όλους εμάς της τελευταίας στιγμής), γιατί άμα πήγαινε σε καμμιά άλλη εφορία.... Όλα είναι ταξικά αδέρφια! Αλλά του την έχω στημένη του cameraman. Κάμερα εσύ; Φωτογραφική εγώ! Να δούμε ποιος θα κερδίσει ρε κουφάλα!

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, το δημόσιο πότε θα βάλει Vista μου λέτε; Α, δεν μπορώ, όλα κι όλα. Τι είμαστε δηλαδή; Σαν τις φτηνιάρικες χώρες της Σκανδιναβίας που βάζουνε Linux και δεν πληρώνουν μια; Όχι αγαπητέ μου, φίλε Vista και τα μυαλά στα κάγκελα. Όπως τα μηχανάκια του τραμ, που τρέχουνε XP για να σου δώσουν 2 εισητήρια. Όλα είναι ταξικά αδέρφια! Windows XP στα τραμ, παπούλης στα λεωφορεία!

Όμως η αυτοκινούμενη και υπό το ταξικο-κρατικό σύστημα παρακινούμενη ταλαιπωρία έχει και τα καλά της. Τόσες ώρες μέχρι τις εξήμιση (δέχομαι κριτικές για την ορθογραφία εδώ!) το πρωί, όλο και λίγη δουλειά θα κάνω. Αμ πως, σιγα μην κοιμηθώ! Δεν τη ξαναπατάω!

Για να αλλάξω όμως λίγο και το mood, τεχνιέντως θα αφήσω και μερικά στοιχεία για τα μεγαλόπνοοα πλάνα του καλοκαιριού. Αυτά είναι: ήλιος, επιτόκια, ρελέδες, ταμπελίτσες και κάδοι. Αναμείνατε.

Α! Λέει ο Cameron πως βρήκε τον τάφο του Ιησού. Σιγά την επιτυχία ρε μάγκα. Εμείς έχουμε βρει τον τάφο του Ινδού εδώ και χρόνια. Εδώ πιο κάτω είναι, στην Αλέξανδρας. Που είναι ο Ξανθομπάμουρας; Ε, απέναντι!

Άσχετο, αλλά υπάρχει σοβαρός αριστερός που δεν θέλει το ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή; Για μισό ρε guys, τόσο καιρό απλή αναλογική δεν λέμε; Τώρα τι έγινε; Άσε που και για ιδεολογικά απλούς πολλυσυλεκτικούς και δημοκρατικούς λόγους πρέπει να τα θέλουμε τα παιδιά. Ο λαός απαιτεί τον ΛΑ.Ο.Σ. στη βουλή. Θα ‘χει πλάκα!

Τελειώνοντας καταδικάζω δριμύτατα και με ισχυρό μένος την αδικαιολόγητη, απαράδεκτη, αξιολύπητη και κατακριτέα βλακεία μου. Έχασα τις προθεσμίες για τις εξετάσεις του ΤΕΕ ο μαλάκας. Γιατί να είμαι τόσο ανοργάνωτος Βύντρα (ο δικός μου προσωπικός θεούλης και φετίχ) μου;

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Κοντολίζα παθιάρα, στην εφορία σε αναζητώ

Τέτοια ταλαιπωρία μου είναι δύσκολο να το χάψω

Για καφέ πήγα ο αφελής και τη σειρά μου παρατώ

Μα δεν πειράζει αγάπη μου, ένα ποιηματάκι θα σου γράφω

Υ.Γ. 1 Όλοι έχουμε δίκιο. Στη δημοκρατία η μαγκιά είναι να συμβιβάζουμε τα δίκια μας.
Υ.Γ. 2 Η διχόνοια γύρω από το θέμα της παιδείας κάτι δεν σημαίνει;

Sunday, February 25, 2007

Σκέψεις σαν σταγόνες

Ψάχνω κάτι σημειώσεις και προσπαθώ να συγκροτήσω τις σκέψεις μου. Σκατά. Δεν τις βρίσκω. Ένα τελευταίο μύνημα, και Friends στην τηλεόραση για οπτικοακουστική βαβούρα. Λίγο ψάξιμο στο internet για διαμερισμό ‘σκληρών’.

Την Τετάρτη δεν πρόλαβα να τους πάρω από το αεροδρόμιο, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, Πολεοδομίες και εφορίες συνωμοτούσαν εναντίον μου. Τους ‘μάζεψα’ αργότερα από το φθηνό κεντρικό ξενοδοχείο και τους πήγα για καφέ στη Μορφή στο Θησείο.

None of us could be deemed as average, but definitely not as unusual either. There was an obvious uneasiness, wording suddenly becoming a terrible puzzle, a director’s nightmare in sequence. It’s not easy to have a normal conversation with a person you have not seen in 2,5 years.

Μετά φυσικά είχε σειρά στου Ψυρρή, με μεζεδάκια και τσίπουρο, night out the greek way και έτσι φάση. Κουβέντες, παύση, κουβέντες και μετά πάλι παύση. Κανένα από τα δύο με άνεση. ‘Did you like the food? Yeah, tsipouro comes first, and then raki.’

Σιγά σιγά καταλαβαίνεις πως τα emails και τα άλλα τα ψηφιακά δεν φθάνουν, αλλά αντιθέτως συντηρούν μια ψυχρή κατάσταση.

Naturally as the days went by, we became more lax with each other surely enough; old memories stayed to an absolute minimum, all three of us thinking ahead. A. is considering of becoming either a teacher or professor, and B. feels just cool not knowing exactly what the hell he wants to, and seriously considering the Peace Core.

Την Πέμπτη πήγαν πρωί solo στην Ακρόπολή, εγώ την πάλευα πληρώνοντας δήμους για ανύπαρκτα πράματα. Τους βρήκα στην Αρεοπαγείτου, και τους είπα για το δρομάκι του Πικιώνη και για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο νέο Μουσείο. Το απόγευμα ήταν σειρά των Εξαρχείων. Πρώτα στου Μπαρμπα-Γιάννη, και μετά τους εξανάγκασα ψυχολογικά να πάμε στο Διπλό να δω την ξενερο-βαζέλα. Λίγες φορές έχω νιώσει μεγαλύτερη ντροπή. Ευτυχώς μετά αποζημιωθήκαμε με το υπέροχο Wunderbar. Άλλη μια πεζοπορεία στην Κωλοκοτρώνη. Goodnight, see you tomorrow.

Σε εμένα τα αισθήματα κρατάνε δευτερόλεπτα, δεν προλαβαίνω να τα κρατήσω κάπου για μετά, να τα ερμηνεύσω, να τα ξανανιώσω, να τα αποδεχθώ. A lot of silences were covered by trivial discussions about tourist information, the educational issues of Greece and general topics, not much really concerning ourselves. I guess visiting a new country and at the same seeing an old friend can be too much.

Την Παρασκευή ήρθαν τα σύννεφα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα παιδιά είχαν ήδη πάει στο Αρχαιολογικό, a bit stressed out and overwhelmed by the sheer volume of exhibits. Τους συνάντησα στο Κεραμεικό, είδαμε τους τάφους και συζητούσαμε για αυτά και διάφορα άλλα. Ο Β. Είχε σπουδάσει Αρχαιολογία και Γεωγραφία και έτσι ήξερε αρκετά πράματα, αλλά συγχρόνως το γονατό του πονούσε φρικτά. Καθήσαμε για καφέ και ένα σουβλάκι και δώσαμε ραντεβού το βράδυ.

We went to Psyrri again cause of B.’s knee, but also because I am quite the terrible guide. Naturally it was quite crowded and noisy; some 16 year olds were trying to outdrink each other, until a girl fainted. What are the chances of that happening? I tried to explain that it was rather unusual, and conversations went on about our possible futures and the intricacies of Mongolia. We ended up walking around Psyrri, and finished the night with a glass of wine.

Συνεχώς ένιωθα ένα περίεργο συναίσθημα πως ήμουν ‘υποχρεωμένος’ να τους ξεναγώ και να τους συνοδεύω. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο όπως πριν 3 χρόνια όταν βγαίναμε ή αράζαμε όλοι μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά από την εστία. Το ομολογώ, περίμενα πότε θα έφευγαν, αλλά συγχρόνως χαιρόμουν που ήταν εδώ. Ήταν σαν να κρατιόμουν από κάτι, το οποίο όμως ήταν φτιαχτό, το οποίο δεν είχε την κατάλληλη προϊστορία, αν και την είχε.

Sunday came, one day before they left, and the guys went to Roman market since B. had bought the multi-ticket for the archaeological sites. Then we met up at Sydagma and took the tram for the seaside. Τους πήρα δώρα, εξαιρετικά αγχωμένος, ένα CD με έργα του Ξενάκη για τον Β. (είναι jazzίστας και έχει την κατάλληλη παιδεία για να το καταλάβει), και ένα τασάκι και ταμπακιέρα Corto Maltese από το Clip Art. Στο Σύνταγμα έδιναν δωρεάν Σερενάτες.

We stepped of at Glyfada, and walked our way to the little beach between the marinas; it was terribly cold with the strong winds pounding us, giving us the chills, just as we had started to remember one another. The rude and arrogant waiter at the tourist café didn’t help much either.

Πήραμε το τραμ πάλι και πήγαμε για φαϊ στην Εδέμ, όχι πολύ καλό, αλλά τους άρεσε. Φεύγοντας η Α. ήθελε να πάει σινεμά, αλλά και εγώ και ο Β. ήμαστε κουρασμένοι. Πάντα έτσι ήταν, ανακάτευε τα προγράμματα, και μπέρδευε τις ώρες. A true anarchist in the soul.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Βρεθήκαμε πάλι στο Πανεπιστήμιο όπου εγώ προσποιόμουν το άγαλμα, και έκανα την Α. να γελάσει όπως παλιά. Τους κέρασα στο Au Zinc στα Εξάρχεια, το οποίο το λάτρεψαν. Η χαμηλόφωνη εξαιρετική jazz (Parker, Miles....) που έπαιζε και το όμορφο Μοσχοφίλερο, μας έλυσε τις γλώσσες και μιλούσαμε πάλι γρήγορα και φορές έντονα για την Ευρώπη, την παιδεία, τα ασφαλιστικά, άλλους φίλους, διάφορα. Ήταν όμορφα. Φύγαμε τελευταίοι και η κουβέντα συνεχίστηκε στο δρόμο. Unfortunatelly it just went a bit too far, A. and B. getting on the verge of having a major street argument, based on their attitude towards religious symbols in schools (can the pupils wear them?). I fount out silly, but also kind of sad, their insecurities leading to passionate discussions. I don’t know.

Την Κυριακή η Α. ήταν λίγο κακόκεφη. Φυσιολογικό. Mood swings was my specialty, but it seems that she has picked up a taste for it, not intentionally. Καθήσαμε στο Μοναστηράκι και λέγαμε πάλι βλακείες, ειδικότερα για ένα κινέζικο νόμισμα της Α. (aluminum? No way!).

Eventually I took them to the metro station; it was awkward. Ήταν ένας αποχαιρετισμός σε επανάληψη, απλά με λιγότερη συγκίνηση. Στο κενό των αισθημάτων, η καφρίλα και η χυδαιότητα εδρεύουν. Λυπόταν πάλι, όπως και τότε, αλλά όχι τόσο πολύ. Τότε ήταν λεωφορείο, τώρα τρένο. Το δωματιό μου είναι πιο κρύο από τη βεράντα μου.

Έχει σημασία; Ναι. Είναι πικρό να συνηδητοποιείς πως με άτομα που μοιράστηκες τόσο πολλά και για τόσο πολύ χρόνο, πλέον δεν έχεις σχεδόν καθόλου ανθρώπινους δεσμούς. Τουλάχιστον θέλω να τους ξαναδώ, αλλά όχι με το ίδιο άγχος, όχι με την ίδια υποχρέωση, όχι τις ίδιες κατανaγκαστικές σκέψεις, όχι τις ίδιες σιωπές που ούτε στη επιφάνεια δεν φθάνουν.

Του αγαπώ (τους νοιάζομαι),αλλά διαφορετικά. Εγώ φταίω. Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με ομολογίες και πραγματικές κουβέντες. Τι να κάνεις....

You go check up on that knee B., and I will take care of the bike project dude, I promise. A., well you know, and I know.

Tuesday, February 20, 2007

Πως να γίνετε ρεζίλι σε μια παραλία το Φλεβάρη

Μπορεί να μη το έχω αναφέρει αλλά νομίζω πως θα έπρεπε. Είμαι ο μόνος άνθρωπος ο οποίος αγοράζει αναπτήρες από το περίπτερο και καταφέρνει και τους χάνει όλους εκτός από αυτόν που δεν δουλεύει. Με αυτό σαν βάση, κανείς δεν πρέπει να θεωρήσει το παρακάτω περιστατικό, παράξενο ή περίεργο.

Σε παγκόσμια πρώτη, είμαι ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε και τράβηξε το γλουτιαίο μυ του, ενώ ‘έτρεχε’ τον χαρταετό για να πάρει ύψος. Μιλάμε για τρελλό σαμποτάζ του αμερικανόδουλου πρακτοράκου γύφτου, αφού ο άτιμος ο χαρταετός δεν έλεγε με τίποτα ξεπεράσει το όριο των 5 μέτρων. Ευτυχώς πλακώθηκα στα κρασιά μετά για αναλγητικούς λόγους. Ξέρετε εσείς....

Διπλή ταπείνωση όπως καταλαβαίνετε, και σαν αεροδυναμιστής και σαν πρώην αθλητής (τώρα λέμε....). Η πλάκα είναι πως όταν σωριάστηκα γέλαγα σχεδόν ουρλιαχτά, - τέτοιο γέλιο είχα να ρίξω μήνες!!!

Τελικά ο δημόσιος διάλογος για την Παιδεία επιτεύχθη στο Καστρί (άσχετο), και έτσι μονάχα κάτι λεπτομέρειες αλλάξανε υπέρ μιας πιο διευρυμένης αυτονομίας των πανεπιστημίων (thumbs up). Μόνη ουσιαστική αλλαγή είναι ο διπλασιασμός του χρόνου φοίτησης, που μάλλον αποτελεί θεμιτό συμβιβασμό. Βέβαια σε αυτά τα καβουρίσια βήματα που κάνει η κυρία με τα γάντια, κανένας δεν μιλά για τη ταμπακιέρα. Πως και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια πρέπει να αλλάξει, και πως το ποσοστό του Α.Ε.Π. πρέπει να αυξηθεί. Αλλά δεν βαριέσαι; Στη Eurovision να σκίσουμε και όλα τα άλλα έρχονται....

Ευτυχώς κατόπιν συμβούλων του Pan-man (κρύο το πρώτο 24-ωρο και εναλλαγές ζεστού-κρύου το επόμενο) ανναρώνω σχετικά απρόσκοπτα. Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι πως μια μέρα πριν κοιτούσα κάτι ασκήσεις yoga σε κείνα τα μικροσκοπικά βιβλία που δίνουν κάτι τεράστιες κυριακάτικες εφημερίδες και σκεφτόμουνα: ‘Σιγά μωρέ, τα μισά από αυτά τα έχω κάνει στια διατάσεις στο παρελθόν!’. Άτιμο karma!

Πάντως δεν μασάω! Ετοιμάζω μεγάλα σχέδια για το μέλλον, τα οποία μπορεί να σας τα αποκαλύψω, μπορεί και όχι (κρατάω πισινές) και κανένα από αυτά δεν συμπεριλαμβάνει τη διπλωματική μου. Χα!

Και μιας το όμορφο έχει αυτολογοκριθεί, βάζω φωτογραφίες αγαπημένων μου προσώπων τα οποία:

  1. Δεν ξέρουν να παραγγέλνουν
  2. Δεν ξέρουν να αγοράζουν χαρταετό
  3. Δεν ξέρουν να πετάνε χαρταετό
  4. Δεν τα αλλάζω με τίποτα.

Back to work now….

Monday, February 19, 2007

Εξαιρετικά αφιερωμένο σε 'μένα


Γιατί; Μα είναι πολύ απλό! Επειδή ένας ολόκληρος πολιτισμός αφιερώνει την εφετινή χρονιά (σύμφωνα με το δικό του ημερολόγιο) σε εμένα. Αν δεν το ‘ξέρατε, από χθές είμαστε στη Χρονιά του Γουρουνίου (thats me folks) σύμφωνα με το Κινέζικο ημερολόγιο, και πραγματικά νιώθω υπέροχα που επιτέλους κάποιος αναγνώρισε και τη δική μου συμβολή στα ζωροαστρικά τεκταινόμενα! Και πως γιόρτασα αυτή τη μεγάλη τιμή που μου έγινε;

Έκατσα και είδα το NBA All Star Game. Σοβαρό λάθος. Πολύ σοβαρό λάθος.....


Υ.Γ. Με τρώει το δαχτυλάκι μου να γράψω για την ομαδάρα, αλλά συγρατούμαι και διασώζω τα λιιιιινκς με τα γκόουλ (goal, όπως λέμε κρόουλ).


0-1

0-2

0-3

0-4

1-4


Υ.Γ.2 Και επειδη είμαι και πολύ γουρόυνι, για να σας κάνω να σκάσετε από τη ζήλια σας, αρχές Μάρτη πάω Βερολίνο. Χα!

Wednesday, February 14, 2007

Το μανιφέστο των Μπακουριών

Σε ανύποπτο χρόνο και πριν πολλά χρόνια ο ad-one = Ant1, είχε προβάλλει μια σύντομη εν ζωή σειρά η οποία με χάραξε for years to follow. Τα Μπακούρια. Ένα επεισόδιο έχω δει όλο κι όλο, και το μόνο που θυμάμαι είναι πως παίζαν ο Πιατάς (έκανε τον κάφρο πατέρα...) και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (ένας από τους κάφρους γιούς).

Για να συντομέυω όμως, διαλέγω την σημερινή αυτή ημέρα των ερωτευμένων, δεσμευμένων και ενεπλοκομένων σε μάταιες υποκριτικές σχέσεις (εντάξει, το παρατραβάω τώρα....) για να τοποθετήσω με το δικό μου ξεχωριστό τρόπο στο κοινωνικό και αισθηματικό χάρτη , μια κοινωνική και ψυχολογική ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία. Τα Μπακούρια.

Καταρχήν μερικά βασικά στοιχεία, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να τεθούνε οι σωστές βάσεις. Τα Μπακούρια δεν είναι μόνα τους ή μοναχικά, και όταν τύχει και είναι, αυτό δεν συμβαίνει κατόπιν επιλογής τους. Είναι απλώς μια φάση. Άρα δεν πρέπει να μπερδεύετε τα Μπακούρια με κάτι εργένηδες και μονόχνωτους. Επίσης, τα Μπακούρια ανήκουν σε εκείνη την τάξη κοινωνικών ομάδων των οποίων τα μέλη επιθυμούν τον εξοστρακισμό τους από αυτές. Το Μπακούρι, αν και κατά βάση πρόκειται για ένα θεϊκά cool άτομο, συνάμα κουβαλά στη πλάτη ένα στίγμα (και στη τσέπη του ένα μαχαίρι αλλά αυτό είναι from another song), μια ντροπή άμα θέλετε, την οποία επιζητεί, άλλοτε ζωηρά και άλλοτε ... όχι τόσο ζωηρά να ξεφορτωθεί. Σαν προέκταση των τελευταίων, καταλαβαίνουμε πως δυνητικά όλοι οι άντρες ήταν, ή είναι, ή θα είναι μπακούρια. Τέλος να σημειωθεί πως στους εσωτερικούς κύκλους των μπακουριών δεν υπάρχει σχεδόν κανενός είδους αλληλεγγύης, συνοχής ή τέλος πάντων οποιοδήποτε στοιχείο εσωτερικών δεσμών.



Το μανιφέστο αυτό καθ’ αυτό είναι απίστευτα απλό, κατανοήτο, και σύντομο:

..........................

Θα σας το αποκάλυπτα αλλά έχω πάρει όρκο σιωπής. Επειδή όμως τα ευκόλως εννοούμενα βλάπτει να τα επαναλαμβάνουμε, είναι σαφέστατα καλύτερο να τοποθετηθώ επί των προεκτάσεων του μανιφέστου σε σχέση με την αποφράδα σημερινή μέρα, τονίζοντας το εξής εξαιρετικά σημαντικό και μοναδικό.

Η σημερινή μέρα είναι απίστευτα σάπια. Όσοι από εμάς καταφέρνουν και είναι μια σπιθαμή πιο έξυπνοι από τον άνθρωπο που εμπνέυστηκε τη διαφημιστική καμπάνια της TIM (έλεος με το βρωμόσκυλο που μας παροτρύνει να κατεβάζουμε παρανόμως ταινίες και μουσική από το internet!!!), καταλαβαίνουμε πως δεν χρειαζόμαστε κανένα Βαλεντίνο (όχι τον Ροδόλφο, άλλος αυτός) και καμμία Ερμού και καμμία στημένη γιορτή και τέλος πάντων καμμία κερδοσκοπική επιχείρηση να μας πει πότε θα γιορτάσουμε τον έρωτά μας. Γιατί λίγο στη πλάκα, λίγο στο εθιμικό, πέφτεις στη λούπα. Πάρε δωράκι, δείξε αγάπη!! Πάρε δωράκι, δείξε αγάπη!! Πάρε δωράκι, δείξε αγάπη!!

Συν τοις άλλοις, είναι και βαθύτατα αντιδημοκρατική και παραπλανητική η σημερινή μέρα. Πρώτον, δεν είναι η ημέρα των ερωτευμένων, αλλά η ημέρα των αμοιβαία ερωτευμένων. Διότι εντάξει, εγώ είμαι ερωτευμένος με τη Condi, αλλά αυτή είναι με εμένα; Δεν το νομίζω.... Δεύτερον, είναι μια ημέρα που δεν σέβεται τις μειονότητες, δηλαδή τα μπακούρια, αφού τους τρίβει τους έρωτες και τις γλύκες στα μούτρα και σχεδόν σου φωνάζει περιπαιχτικά: ‘Κοίτα τι δεν έχεις, χα – χα –χα, κοίτα, τι δεν έχεις!!!’. Τρίτον, η απαράδεκτη αυτή μέρα αποτελεί επιτύμβιο taboo στα παντρεμένα ζευγάρια, αφού συνήθως κάπου στο 3ο ή 4ο χρόνο γάμου, η εορταστική ανοχή εξαντλείται με τον ακόλουθο διάλογο:

Γυναίκα: Αγάπη μου, σήμερα είναι του Αγ. Βαλεντίνου. Με αγαπάς;

Άντρας: Ναι, ναι. Φτιάξε τώρα ένα καφέ γιατί πρέπει να πάω να πληρώσω τις δόσεις στο εστιατόριο που σ’ έβγαλα για την επέτειό μας.

Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τους συναθρώπους μας, που αναζητούνε τον έρωτα στις εναλλακτικές του μορφές, όπως λόγου χάρη, τους κτηνοβάτες και τους παλαμοβάτες (τι γλωσσοπλαστής που είμαι!!!).

Και στο κάτω κάτω ρε παιδί μου, σαν γνήσιοι χριστιανορθόδοξοι μουτζαχεντίν που είμαστε, δεν δύναται να χαριεντιζόμαστε με έναν καθολικό άγιο. Ας χαρούμε τον έρωτα με ένα Άγιο Χρυσόστομο, με ένα Άγιο Ανδρέα, με ένα άγιο δικό μας ρε παιδί μου!

Τέλος πάντων.... δεν είναι σωστό επειδή εγώ είμαι μπακούρι, να βγάζω όλο το δηλητήριό μου για τις σχέσεις, και τα λοιπά και τα λοιπά, και για αυτό συγκρατώ το μπακουρο-μαίνος μου (άλλωστε τα μπακούια είναι γενικά χαμηλών και ήπιων τόνων).

Τι να πω τώρα; Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους. Άντε να το πω. Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους. Αλλά (με τον ίδιο τόνο που ο Μαρκεζίνης είπε το ‘αλλά’ όταν υποστήριξε την κυβέρνηση Νόβα, αφού πρώτα την είχε χαντακώσει μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε) θα πω και Χρόνια Πολλά στα Μπακούρια. Χρόνια Πολλά, αλλά και λίγες μέρες παραμονής εις τον σύλλογο τον πικρό αυτό, των Μπακουριών.

Α! Και να μην το ξεχάσω.

Τα Μπακούρια αναλαμβάνουν τη τρομοερωτική επίθεση στη Πρεσβεία, η οποία απότερο σκοπό είχε την κατάργηση των φραγμών που μπαίνουν μεταξύ των Μπακουριών και των Αμερικανίδων size B and upwards. Φέρτε τις γυναίκες του FBI στην Ελλάδα τώρα!

Υ.Γ.1 Ευελπιστώ όσοι με γνωρίζουν έστω και ελάχιστα, να αντιληφθούν πως τα παραπάνω ψείγματα της καφρίλας μου δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικά ευαίσθητο και ρομαντικό χαρακτήρα μου (Είμαι Καρκίνος στο ζώδιο, ωροσκόπο δεν ξέρω...). Λέμε τώρα.

Υ.Γ. 2 Αναζητώ επειγόντως party μασκέ, πρός αξιοποίηση χρυσοποίκιλτων (thanx Pan) ράσων τα οποία κατέσχεσα από κανονιέρη ψευτο-διάκονο.

Τραγούδια που ταιριάζουν με την ημέρα: ‘Δως μου λίγη ακόμα αγάπη’ by The Τρύπες και The End of the Wolrd από τους Δε Κιούρ που θα έλεγε και η Ελυθεροτυπία.

Κατόπιν μιας σύντομης αναζήτησης βρήκα τα ακόλουθα λιιιιινκς (isto-syndesmous) σχετικά με το θέμα:

http://argyrenia.wordpress.com
http://keimgreek.wordpress.com/2007/02/12/valent/
http://aerogaz.pblogs.gr/tags/pensees-privees.html
http://homepages.pathfinder.gr/mpakouriaon/home.htm

Τώρα αποσύρομαι να δω τι-βι για ένα καλό σκοπό.

Sunday, February 11, 2007

Και άνοιξαν οι ουρανοί και παρέλαβαν την ευλογία του κόσμου....

Επιτέλους βρέχει. Πάντα μου άρεσε η βροχή, αν και βέβαια υπήρχαν πάντα και οι στιγμές που τη μισούσα. Άλλες φορές ερχόταν όταν τη χρειαζόμουν κι άλλοτε υπήρχαν φορές που θα την απέφευγα σαν το διαόλο. Όμως τι να κάνεις, έτσι είναι, κάνει του κεφαλιού της. Άμα τα βάλεις κάτω, θα δεις πως η βροχή πρέπει να είναι το μοναδικό πράμα που δεν γνωρίζει σύνορα, κάστες ή προκαταλήψεις, παρά μονάχα ανάγκες. Έχει τη φοβερή ιδιότητα να μας εκπλήσσει κάθε φορά που μας θυμάται και χάρη στο διεστραμμένο θυμικό μας, καταφέρνει να μας ξαφνιάζει συνεχώς . Μας βρέχει όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, γάτες, σκυλιά, σκουπίδια, ασχέτως άμα φοράς δέκα αδιάβροχα ή κυκλοφορείς σαν το γυμνό βασιλιά. Εκεί που κάποτε ήταν αέρας και καυσαέριο, τώρα υπάρχουν άπειρες στάλες νερού οι οποίες καταλήγουν παντού, από τα παπούτσια μας και τα σαλόνια μας, μέχρι τις αρθρώσεις μας.

Μάλλον μου αρέσει, επειδή είναι φοβερά ισοπεδωτική, ο σοσιαλιστής ανακατανομέας του ύδωρ, επειδή την ξέρουμε από πάντα, αλλά ακόμα να φτιάξουμε κάτι το οποίο να μην τη φοβάται. Βέβαια κάνει και ωραία μουσική...

Μου αρέσει γιατί μικρός έβλεπα ανθρώπους με κουστούμια και γραβάτες, και τόνους σοβαρότητας να κρέμονται από τους ώμους τους, να τρέχουν με τη πρώτη στάλα, ενώ εγώ άνοιγα τη γλώσσα μου να πετύχω καμμιά σταγόνα (η οποία συνήθως κατέληγε στο μάτι μου...). Είχε πλάκα να βλέπω τους ‘μεγάλους’ να φοβούνται κάτι το οποίο το έβλεπα σαν παιχνίδι.

Επιτέλους βρέχει και θα ησυχάσει και η χλωρίδα και η πανίδα, και ο κάμπος ολάκερος. Μόνο εγώ δεν θα ησυχάσω που θα λαμβάνω απειλητικά τηλεφωνήματα για ύπουλες υγρασίες από τρελλαμένους γείτονες.... Τόσα χρόνια κατασκευών, από τις πρώτες σπηλιές μέχρι τους ψηλότερους ουρανοξύστες, και ακόμα ένας μηχανικός να το λύσει αυτό το καταραμένο το θέμα.


Υ.Γ.1 Το πρόγραμμα βαίνει καλώς.

Υ.Γ.2 Χρόνια πολλά Σέργιε!!!

Friday, February 09, 2007

Απάλευτος...

Ελέω αυτολογοκρισίας το ‘όμορφο’αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας. Κατά τα άλλα σαπίζω κυριολεκτικά, και ευτυχώς που υπάρχουν οι Dresden Dolls και με σώζουν από την τελειωτική βλακεία.

Όπως έχω ήδη αποκαλύψει στην ομύγυρη (έτσι γράφεται;;;) περνάω φάση εσωστρέφειας (scrivere μαλακίας). Κοινώς έχω να ξυριστώ από το καιρό της λάσπης (ξέρεις μωρέ, τότε που το τρόλλεϋ το έσερναν πουλάρια), λιώνω με τη πρεζο-τηλεόραση και συφιλιάζομαι με τα ‘κοινά’ (πως λέμε οι κοινές οι πουτάνες), όπως τον ποιητικό αυταρχισμό του monsieur Polydora, τα σκάνδαλα του πα-ΣΟΚ (αυτά που καταγέλλει, όχι τα δικά του!!!), τα οικονομικά σκέρτσα του Horsecap και άλλα γελοία που σε κάνουν να ντρέπεσαι για το σύνολο και ξεχνάς να ντραπείς για τα δικά σου χάλια. Σωστός;

*-*


Όποιος με ξαναρωτήσει για τη διπλωματική θα φάει παντόφλα!!! Όχι πως στα άλλα μέτωπα υπάρχει ελπίδα, αλλά να, όταν η Ρώμη καίγεται είναι μαλακία να ρωτάς τον Νέρωνα που είναι ο πυροσβεστήρας. Πόσο μάλλον να ρωτάς ένα αστυνομικό που είναι η ζαρντινιέρ. Πάντως η φαντασία είναι μεγάλο πράμα. Άμα το σώμα είναι η φυλακή της ψυχής (λευτεριά σε όλους ρεεεεε!!!), τότε προτείνω τη φαντασία να είναι εκείνη η σιδερένια μπάλλα με τη καδένα των πράξεων. Τι έγραψα πάλι ο πούστης.

Αλλά αλήθεια τώρα, έχω γίνει αυτό που απεχθανόμουν. Πάντα έβρισκα γελοίους, και ακόμα και τώρα δηλαδή, όλους αυτούς που οργανώνονται, κρατάνε contacts, έχουν καθαρές ατζέντες και PDA και σημειώνουν και δείχνουν και προ-μελετάνε ραντεβού και εργασίες και ... στο τέλος δεν κάνουν τίποτα. Έτσι και εγώ τώρα, όχι πως είμαι super αμόλυβδη οργανωμένος (προκαλώ τον οποιοδήποτε να περπατήσει στο δωματιό μου), αλλά το να μην κάνω τίποτα το έχω καλύψει πλήρως!!! Η περίφημη λίστα που λέγαμε έχει ψιλο-συμπληρωθεί (και αυτή ατελείωτη), αλλά στα αντίστοιχα κελιά που πρέπει να συμπληρώσω τις εκτελεσθείσες (α τα τα τα) ενέργειες, επικρατεί το λευκό του κενού, σαν κάτι καμβάδες θηρία που πρέπει να γεμίσεις με χρώματα. Η δύναμη του κενού είναι μεγάλο πράμα παιδιά.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για τρελλή τεμπελιά, σε αρρωστημένο επίπεδο. Μπορεί να φταίει το γεγονός πως αυτές τις μέρες είμαι στη τραγική Γλυφάδα (που οπτικά φτιάχνεται χάρη στη πεζοδρόμηση της Μεταξά). Ποιός ξέρει. Μπορεί να φταεί και η ερωτική απογοήτευση με τη Condolesa Rice (που τελικά κάνει ρίμα με το price!).

Επειδή όμως είμαι η τραγική ανταπόδειξη του ρητού ‘όποιος γράφει έχει κάτι να πει’, σταματώ εδώ.


Υ.Γ.1 Ένα σωστό, για να μην ξεχνιόμαστε.

Υ.Γ.2 Κάποτε ακούγαμε για κρατικό φασισμό και γελάγαμε με δήθεν αναχρονισμούς. Αλλά πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις την προφυλάκιση ατόμων για 8 μήνες, στερώντας τους το δικαίωμα στη δίκη;

Υ.Γ.3 Δεν είναι μεγάλη μαλακία να θες γράψεις άλλα, και στο τέλος να γράφεις άλλα;

Saturday, February 03, 2007

Απόψε έχουμε βραδιά ποίησης

Το ομολογώ. Όχι πως είμαι χοντρός, δηλαδή είμαι, αλλά δεν το ομολογώ, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Άλλο πράμα ομολογώ, κάτι αγνό, κάτι υπέροχο και ιερό. Είμαι ερωτευμένος. Με την Κοντολίζα Ράις (τη γράφω στα ρωμαίικα για να μη με τσιμπήσει το έχελον, γνωστό και ως έχει-all ή τα-βλέπει-all).

Είναι άρρωστο το ξέρω, αλλά μήπως ο έρωτας δεν είναι η πιο γλυκιά αρρώστια; Καταλαβαίνετε βέβαια πως αυτή η χαμηλού ρεαλιστικού επιπέδου ονείρωξη πολύ δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί, αφού αφενός πρέπει να διατηρώ μια ρομαντική κατάθλιψη προοίμιο της απόρριψης (όπως ταιριάζει στις μοιραίες σχέσεις) και αφετέρου δεν έχω διαβατήριο για να πάω στις Η.Π.Α. να της παίξω μια καντάδα βρε αδερφέ.

Μολονότι λοιπόν είμαι καταδικασμένος να κοιτάω το λατρεμμένο χαμόγελό της στις τρεις τα ξημερώματα πίνοντας ρετσίνα Μαλαματίνα και ακούγωντας Portishead μέχρι να μου κάνει μύνηση κανάς γείτονας, δεν συγκρατήθηκα και έγραψα τις παρακάτω γραμμές, διότι μπορεί ο έρωτας να είναι σαν το καπνό που φεύγει μα πάντα τον μυρίζεις, αλλά τα γραπτά μένουν.


Μονάχα εσένα αγαπώ και λατρεύω Rice

Για σένα και τη ψυχή μου στο διάολο

Αλλά always for the right price

Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ

Η κοιλιά μου ανακατεύεται όταν σε σκέφτομαι

Για σένα καρβουνάκι μου, θα κόψω και το χοιρινό

Σε ψάχνω φως του σκότους μου, Κοντολίζα

Αλλά δεν μπορώ να ‘ρθω να σε βρω

Γιατί καρδιά μου, δεν μου δίνεις VISA


Το ξέρω κάνει κοιλιά στη μέση, αλλά τι περιμένατε σε 3 λεπτά; Ο Καρυωτάκης θα ήταν υπερήφανος. Άντε και ένα επίκαιρο:

Λατρεία μου, πρόταση μομφής θα σου κάνω

Την αναθεωρητική θα σου διαλύσω

Τα πασόκια να μαζέψω δεν προφτάνω

Μην κάνεις εκλογές, θα τα φτύσω!

Υ.Γ.1 Έχω χάσει το μέτρημα με τις προτάσεις μομφής. Όπως και τις φορές που οι πολιτικοί προσβάλλουν το ίδιο το πολίτευμα (χα!) του Yunanistan. Έλεος με τη γενιά του άρθρου 16, τους πολιτικούς τσαρλατανισμούς και την δήθεν κατάλυση των θεσμών....

Υ.Γ.2 Είχα υποσχεθεί κάτι όμορφο. Τα παραπάνω δεν είναι αυτό!!!