Pages

Thursday, September 25, 2008

Αποτυχημένη Ιδέα ν. 142

Ίσως η παρακάτω ιδέα να μην αξίζει τίποτα, ίσως να αξίζει και 3 σφραγισμένα με αίμα σεντούκια από τους Πειρατές της Καραϊβικής γεμάτο νομίσματα, διαμάντια και χρυσά δόντια. Δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να εξυπηρετήσω και να τροφοδοτήσω τη μανία καταδίωξης που με διακατέχει (το πιάσατε το λογοπαίγνιο ε;) και να κατοχυρώσω την ιδέα αυτή, έτσι ώστε όταν στο μέλλον κάποιος την υλοποιήσει προς τεράστιο όφελός του, να μπορώ με μίσος και ικανοποίηση μαζί να αναφωνήσω: ‘Αχά! Αυτό ήταν δική μου ιδέα παλιοκαθίκι!’.



Τέλος πάντων, ας περάσουμε στο προκείμενο, την ιδέα δηλαδή. Πρόκειται για ένα concept (ρίχνω και το εγγλέζικο μέσα για να ψαρώσετε ομαδικά) για μια εναλλακτική σειρά comic, όπου ο κεντρικός (σούπερ)-ήρωας θα είναι ένας αλκοολικός που όμως, πως τα φέρνει η τύχη πάντα καταφέρνει και βρίσκει λύση στις περιπέτειες που του προκύπτουν.


Το παρακάτω είναι το εισαγωγικό επεισόδιο. Α! Το όνομα του comic θα αναρωτιέστε (ή αυτό ή έχετε σταματήσει να διαβάζετε το post και έχετε βάλει να ψάχνετε στο google crabs and how to get ride of them’). Μα τι άλλο μα….


Alcoholman!!!


Καρέ 1


Δύο τύποι κάθονται στη μπάρα ενός bar. Ο ένας συνηθισμένος τύπος, ο άλλος μεσαίου ύψους, αξύριστος, με μια σεβαστή κοιλίτσα, καπαρτίνα, καπέλο, και ομπρέλα, όλα βρώμικα μαύρα. Ο συνηθισμένος τυπάκος μιλάει με τον μπάρμαν.

Συνηθισμένος τυπάκος: Άσε σου λέω. Έφυγε και με παράτησε για τον καλύτερο μου φίλο … το καταλαβαίνεις; Μετά από τόσα χρόνια, θεέ μου … και να πηδιέται μαζί του.


Καρέ 2:


Ο Alcohol man γυρνάει προς τον μίζερο τυπάκο, και ο τυπάκος και ο μπάρμαν τον κοιτάνε όσο μιλάει.

Alcohol man: Σε ακούω που γκρινιάζεις. Σταμάτα. Είσαι γελοίος. Αλλά είσαι και άνθρωπος. Πιες το ποτό σου και φύγε και βρες την κοπέλα που αγάπησες στο σχολείο. Ή κάποια άλλη. Ή το χέρι σου. Καλύτερα το χέρι σου. Καταναλώνεις αλόγιστα τον βρώμικο αέρα που τόσο συμπαθώ.


Καρέ 3:


Ο Alcoholman πίνει απότομα και μονορούφι το ποτό του.


Καρέ 4:


Ο Alcoholman ανοίγει την ομπρέλα του, τη βάζει μπροστά του σαν δόρυ, και τρέχοντας φεύγει από το μπαρ.




Καρέ 5:


Ο τυπάκος κοιτάζει τον μπάρμαν αμήχανα. Ο μπάρμαν τον κοιτάει απαθέστατα.


Καρέ 6:


Τυπάκος: Ποιος ήταν αυτός;

Μπάρμαν: Αχ, και να ήξερες.


Καρέ 7:


Ο Alcoholman στο βάθος με την ομπρέλα ανοιχτή και τρέχει ανάμεσα στο πλήθος.

Κάποια στο δρόμο ρωτάει το ταίρι της (τον γκόμενό της δηλαδή για να ξηγιόμαστε, άκου το ταίρι της).

Κάποια: Ποιός ήταν αυτός:

Ταίρι: Ένας αλκοολικός.


Καρέ 8:


Δύο σκεϊτόνια στο δρόμο προλαβαίνουν μονάχα τη σκιά του Alcoholman.

Σκεϊτόνι 1: Ποιος ήταν αυτός:

Σκεϊτόνι 2: Κάποιος τύπος μοναχικός.


Καρέ 9:


Δυο σκατόγριες (ψηφοφόρες του ΛΑ.Ο.Σ. δηλαδή) στο δρόμο νιώθουν μονάχα τον αέρα που έχει παρασύρει στο διάβα του ο ήρωάς μας όπως και την βρώμα από τη μπεκροποσία του.

Γριά 1: Ποιος ήταν αυτός;

Γριά 2: Ένας τρελλός μαρί!


Καρέ 10:


Δύο άστεγοι σε ένα παγκάκι.

Άστεγος 1: Ο Alcoholman;

Άστεγος 2: Αμέ. Ποιος άλλος;



Δέχομαι προτάσεις για συνεργασία με σκιτσογράφο, ταλαντούχο κατά προτίμηση. Αμοιβή μου θα είναι μονάχα η δόξα.



'It is arrogant to think there is no god, as it is irrational to believe there is one.'
Me, myself and that other neurotic inside my head.

2 comments:

Anonymous said...

Jason:

επειδή είμαι χρόνια στο κουρμπέτι του κόμικ, μερικές φιλικές προτάσεις.

1. Μια πρόταση για τον τίτλο: είναι λίγο passe τα ονόματα τύπου (συνθετικό)-man. Πρέπει να βρεις κάτι διαφορετικό, πχ. Addict, Stone (από το stone-drunk ή από το stoned, διαλέγεις και παίρνεις), είσαι καλύτερος από μένα σε καμένες ιδέες.

2. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να ΜΗΝ καπνίζει. Και όταν λέμε κάπνισμα, εννοούμε chain-smoker all the way.

3. You need to decompress (pad out) your comic. Έτσι η μία σελίδα με panels που έχεις εδώ πρέπει να γίνει τουλάχιστον 4, διότι ειδάλλως δεν θα μπορείς να δώσεις previews, promos, etc. etc. Για παράδειγμα, τα καρέ 1, 3 και 4 μπορούν να γίνουν τουλάχιστον 4 καρέ το καθένα (μάνι μάνι, 12 panels).

4. Ο κυνισμός του ήρωα είναι επαρκής και ταιριαστός με το κλίμα σαπίλας που αναδύεται, αλλά δείχνει κάποια ψύγματα ανθρωπιάς (Είσαι και άνθρωπος), τα οποία αφενός δεν έχουν καμία θέση σε λογύδριο κατακεραυνώματος, αφετέρου μπορούν να εμφανιστούν μόνο προς το τέλος του κόμικ for maximum impact.

5. No umbrella!!! It sucks!

Τέσπα. Ναι, τα έγραψα όλα σε λιγότερο από 5 λεπτά εν μέσω μετάφρασης.

Τα σέβη μου.

Soul Harvester said...

Πολύ καλή ιδέα… σοβαρά. Ξεκίνα με μερικά δικά σου σκίτσα να δεις πως πάνε τα πάνελ και το story. Μετά βάλε λίγο χρώμα για την ατμόσφαιρα. Πάρε στο τέλος το προσχέδιο, φτιάξε ένα PowerPoint presentation βάλε λίγη μουσική υπόκρουση. Πάτα play δες το αποτέλεσμα μετά reviewκαι πάλι από την αρχή.

Δώσε επίσης ένα παρελθόν στον κεντρικό ήρωα. Για παράδειγμα…. Γόνος ευκατάστατης οικογένειας είδε σε εφηβική ηλικία τα όνειρα του και την καθημερινότητα του να γκρεμίζονται. Ο πατέρας του έχασε τα πάντα στο χρηματιστήριο, η μάνα του τους εγκατέλειψε για να ζήσει με το pool boy, η αδερφή του έμεινε έγκυος από τον γυμναστή της και εγκατέλειψε το σχολείο, ο μεγάλος του αδερφός αποφάσισε να γίνει μοναχός και αυτός έμπλεξε με κακές παρέες και κόπηκε την τελευταία στιγμή από την εθνική παίδων.

Λίγο αργότερα εγκαταλείπει το σχολείο, περνάει δύο χρόνια στο αναμορφωτήριο για μικροκλοπές, κόβεται από το στρατό (Ι 5), φεύγει μετανάστης δύο χρόνια στο Βέλγιο, τραυματίζεται σοβαρά σε μια μικροσυμπλοκή και τον απελαύνουν πίσω στην Ελλάδα. Βρίσκει δουλειά σαν λαντζέρης μερικά χρόνια, το παράπονο τον τρώει και πέφτει στο ποτό για να ξεχάσει. Μέσα από την ακατάσχετη οινοποσία ανακαλύπτει και τις υπερφυσικές του δυνάμεις!!!

Το ποτό γίνεται το μαγικό του φίλτρο. Όταν σκοτεινιάσει εγκαταλείπει το αραχνιασμένο υπόγειο στο γκέτο που ζει και σουλατσάρει στα θλιβερά μπαρ του λιμανιού καταναλώνοντας ακατάπαυστα φθηνό ουίσκι και λαθραία βότκα. Όταν το καθήκον τον καλέσει είναι έτοιμος να αποδώσει δικαιοσύνη με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Τα ξημερώματα, με πρησμένα μάτια και φρέσκες ουλές από τη βραδινή δράση σέρνεται πίσω στη φωλιά του.