Pages

Tuesday, December 05, 2006

Άρα...

Απέναντι από τη πολύκατοικία που μένω είναι ένα παλιό νεοκλασσικό που επιτέλους βρέθηκε κάποιος και το πήρε και έχουν μόλις ξεκινήσει την ανακαίνιση - αναπαλαίωση. Πριν πολλά χρόνια, τουλάχιστο 10, κάποιος είχε γράψει στο τοίχο, σύνθημα 'Καταστρέφω άρα υπάρχω' και δίπλα το σήμα των αναρχικών (χωρίς αυτό να σημαίνει και τίποτα...). Γρήγορα, γρήγορα κάποιος ρομαντικός αντέδρασε, μουντζούρωσε το 'καταστρέφω' και το αντικατέστησε με το 'δημιουργώ'. Έκτοτε, κανείς δεν έχει πειράξει το τοίχο αυτό και το σύνθημα έχει μείνει έτσι ακριβώς, με τη μουτζούρα και τη διόρθωση από πάνω. Για κάποιο λόγο πάντα νόμιζα ότι το ίδιο άτομο που έκανε τη πρώτη γραφή, έκανε και τη διόρθωση, ότι τάχα μετάνιωσε και κατάλαβε πως στη Αθήνα ο περισσότερος κόσμος καταστρέφει και άρα η πιο ριζοσπαστική αντίδραση είναι η δημιουργία.
Βέβαια θα είχε πλάκα να συνέβαινε το ίδιο και με τα ΚΑΦΑΟ, άλλο ένα φετίχ της πόλης των Αθηνών, τα οποία είναι όλα καμμένα. Δηλαδή να εμφανιζόντουσαν δημιουργικοί αστικοί αντιστασιακοί και να τα αποκαταστούσαν. Βέβαια αυτό προϋποθέτει και ηλεκτρολογικές γνώσεις (μακριά από εμάς....).
Το πιο διεστραμμένο όμως είναι πως δεν θέλω να χαθεί το σύνθημα, όπως φαντάζομαι θα γίνει σε λίγους μήνες ή και συντομότερα. Τόσα χρόνια μου έκανε παρέα, κάθε φορά που έβγαινα ήταν φάτσα-κάρτα μπροστά μου, η ιδιαιτερότητά του έδινε ένα χαρακτήρα στο δρόμο μου, όπως το bar δίπλα που άνοιγε τα μετά τα μεσάνυχτα ενώ ήταν σφραγισμένο (τώρα έγινε internet-cafe και μάλλον πάει για φούντο...). Μακάρι κάποιος να το θυμηθεί και να το κάνει κάτι (ταμπέλα, ξέρω γω...), αλλά με τη μουντζούρα! Γιατί αυτό είναι το ωραίο...

Υ.Γ. 1 Θα κάνει επιτέλους κάποιος ένα smiley που μουτζώνει, ή θα χάσω ένα μεσημέρι;
Υ.Γ. 2 Απλά απίστευτα πράματα: http://www.parkour.com/ http://parkour.net/index.php
http://www.youtube.com/watch?v=SAMAr8y-Vtw http://www.americanparkour.com/
http://www.youtube.com/watch?v=cBapQdXxGKg&mode=related&search=

No comments: