Pages

Friday, March 09, 2007

Εδώ Βερολίνο!

Η κατάρριψη μύθων είναι εξαιρετικά απογοητευτική αλλά και διασκεδαστική διαδικασία. Μύθος πρώτος: οι Γερμανοί είναι τρελλαμένοι με την οργάνωση. Παραμύθια. Άμα σας πω πως έχουν τρένα που πάνε στην ανάποδη κατεύθυνση από αυτήν που γράφουν, τι θα μου πείτε; Κάποιο ζήτημα θα υπάρχει εδώ με τους αφισο-κτυπωτές εδώ πέρα, δεν εξηγείται αλλιώς η αισθητή απουσία επεξηγηματικών ανακοινώσεων (στα αγγλικά) του στυλ: ‘Άμα πηγαίνετε στο Ruhleben, πρέπει να κατεβείτε στο Gleisdreieck και να αλλάξετε πλατφόρμα και να συνεχίστε με άλλο τρένο’ και άλλα τέτοια....ξέρετε, αναγκαία!

Μύθος δεύτερος: η ITB είναι η πιο ‘must’ τουριστική έκθεση. Ένταξει όχι ακριβώς παραμύθι, αλλά πολύ κουραστική, αρκετά κακόγουστη σε πολλά σημεία και απίστευτα σπάταλη σε εκμετάλλευση χώρου. Βλέπετε έχω κακομάθει από το Excel του Λονδίνου όπου γενικά έπεφτε λιγότερο περπάτημα.... Μοναδική αποζημίωση η πραγματικά εκπληκτική και καλαίσθητη παρουσία των Ελληνών εκθετών υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. σημειώνοντας μια παρουσία ακόμα καλύτερης αυτής του WTM του Λονδίνου. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να λέμε και τα σωστά....Στα αρνητικά επίσης της έκθεσης η επί πληρωμή είσοδος και η απουσία ενός απλού χάρτη. Ξεφτίλα.

Το ξενοδοχείο από την άλλη...τέλος πάντων, ας πούμε πάλι καλά που έχει Wi-Fi και πολύ καλό πρωινό, γιατί αλλιώς.... Στο surreal της όλης κατάστασης προσθέτω και τα 503 (!!!!!) κανάλια της δορυφορικής και την απόλαυση του God TV. Που είσαι Χριστόδουλε να μάθεις τα κόλπα. Μπέρδεψα (πρωτότυπο!) και τις ημερομηνίες που έρχεται και η colpocoquette, και έτσι πήραμε το τρίκλινο μια μέρα νωρίτερα, άντε γεια γενικά! Κουκουρούκου έχετε ακουστά;;;

Βερολίνο, ακόμα δεν έχουμε δει, μας έφαγε η έκθεση βλέπετε. Και όσο ο papa κοιμάται, εχώ παλεύω στα ψηφιακά χαρακώματα με το webmail της Forthnet, τον Firefox 1.5, το χαλασμένο shell των XP μου, το Java Platform 2 και όλα αυτά για ένα καταραμένο e-mail της δουλειάς που πρέπει να απαντηθεί. Restart, reboot και δώστου ξανά (το συγκεκριμένο κείμενο έχει crashάρει ήδη 3 φορές, οπότε καταλαβαίνετε....Ευτυχώς που ο καταραμένος πονόδοντος έχει υποχωρήσει λίγο χάρη στη μαστούρα του 2007, το Advil (ibuprofen ολέ!!).

Συν τοίς άλλοις ανακαλύπτω πως σήμερα είναι λέει και καλά η ημέρα της γυναίκας. Ακού εδώ μαλακίες. Κάθε μέρα του χρόνου είναι η ημέρα της γυναίκας ρεεεε!!!! Πάντως, χάρη σε αυτή τη σαχλαμάρα, έκανα μια συνταρακτική ανακάλυψη, η οποία άμα ισχύει θα φέρει ανεπανάληπτες στιγμές στο σελινόιντ: η Scarlett Johansson θα υποδυθεί την Jenna Jameson (no comments) σε ένα biopic like only Hollywood can do. Με τρέλλα!

Υ.Γ.1 Ποιά Παιδεία και ποιοί κουκουλοφόροι και κουραφέξαλα; Εδώ δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με την πτυχιακή μου, με γεγονότα που έχουν προαποφασισθεί εδώ και μήνες θα ασχολούμαι;

Ανανέωση (update?)

Αυτή η ποδηλατούπολη που φέρει το όνομα Βερολίνο, πολύ μυστήρια πόλη. Κατόπιν διαβολικών ανταποκρίσεων με το U-Bahn, φτάσαμε στην Alexanderplatz μονάχα για να αντικρίσουμε το φάντασμα μιας πλατεία, με το ανατολικό-γερμανικό πέος 365 μέτρων να δεσπόζει. Περίεργα πράματα.... Άντε να πάμε καμμιά Potsdamer Platz να ανοίξει το μάτι μας!

Υ.Γ. 2 Γουστάρετε Σαρμπέλ υπουργό Παιδείας και Παναγόπουλο υπουργό οικονομικών;

2 comments:

Anonymous said...

Κατά τα άλλα για δουλειά το πήρες το λάπτοπ... Πότε πρόλαβες να γράψεις και στο μπλόγκ ρε θηρίο...Ζήτω το γερμανικό βρώμικο!!Όσο για τη Τζένα τη Τζείμσον, αν γυριστεί έργο, ίσως αναγκαστώ να δεχτώ την πρόταση να παίξω την ζωή της Αντζελίνας. Αίματα, χωρισμοί, όσκαρ, υιοθετήσεις, 8α είναι δύσκολος ρόλος αλλά το μόνο μας κοινό δεν είναι οτι έχουμε την ίδια μέρα γενέθλια. Και εγώ το έσκασα από το σπίτι στα 14. (λέμε τώρα)

Iasonas said...

Να σου υπενθυμίσω πως η Αντζελίνα πήρε τον Pitt και ουχί τον Orlando Bloom, οπότε άσε αυτά τα κόλπα! Και ναι, για τη δουλειά το πήρα (κυρίως....).