Pages

Tuesday, December 18, 2007

Κότες ρε! Κότες σας λέω. Άντε, φασιανοί έστω.

Ο δεξιός παιδί μου, είναι δεξιός. Δηλαδή και ο αριστερός, αριστερός είναι αλλά εξαγοράζεται φθηνότερα. Δεν είναι δικό μου, αλλά δεν θυμάμαι και ποιανού είναι. Τέλος πάντων, από ότι φαίνεται 2,995,494 συμπατριώτες μας δεν πτοηθήκαν από τη διπλή παραίτηση Τσιτουρίδη (αγαπούλα μου εσύ!) μέσα σε τρεισήμισι χρόνια και ξανακάνε τη Ρηγίλλης το πρώτο μαγαζί και για τη νέα σαιζόν. Μαθαίνω πως σιγά-σιγά η Χαριλάου Τρικούπη γίνεται μπουάτ (ζιβάγκο, φουλάρια, ξέρετε τώρα σύντροφοί μου), ενώ η Κουμουνδούρου παιδική χαρά (ωιμέ….).

Η μαγκιά πάντως φίλε μου δεν είναι ούτε η μέχρι στιγμής άδεια-φαντομάς, ούτε η ‘φιλοξενία’, ούτε καν η εισφοροδιαφυγή του πλέον αρμόδιου επί του θέματος υπουργού, ούτε φυσικά η επαίσχυντη καταπάτηση του δάσους (νομίζω στο λεξικό υπάρχει ακόμα), ούτε βέβαια η κομπίνα του νομοθέτη που επιτρέπει μονάχα φροντιστήρια και αναψυκτήρια (πάρε ένα παγουρίνο ρε φίλε!) στους πρόποδες του βουνού, ούτε η διορισμένη κόρη, ούτε ο υψηλότερος από τους πολεοδομικούς κανονισμούς μαντρότοιχος, τίποτα από όλα αυτά. Όχι, όχι συντρόφια, άλλη είναι η μαγκιά! Και για να σας βάλω να προβληματιστείτε (κλείστε όμως πρώτα το μάτι της κουζίνας), σας ερωτώ, έχετε ξανακούσει κανείς να παραιτείται Σαββατιάτικα; Κάτσε ρε φίλε, ώπα να πούμε! Ώπα είπα λέω! Σαββατιάτικα; Βάλτο στην ατζέντα σου πρώτο πράμα τη Δευτέρα. Ένα Σάββατο έχουμε κι εμείς, μη μας το χαλάς. Δηλαδή, άμα κάτσω κι ας πω με τη μαύρη καρδιά βγήκα το Σάββατο να διασκεδάσω, δε θα με πιστεύετε. Ένα θα σας πω μόνο. Για χάρη του Μαγγίνα ήμουν emo (Stabby, rip, stab, stab. Thanx crack) εκείνη τη βραδιά (κλαψ, κλαψ).

Επειδή όμως είμαι σίγουρος πως η αγωνία σας για το μάτι της κουζίνας δεν σας επέτρεψε να βρείτε το κόλπο, θα σας το πω εγώ. Μαγκιά σύντροφοι νεοφιλελευθεροκαπιταλιστές μου, ήταν το timing της παραίτησης, ακριβώς δηλαδή τη στιγμή που είχαν κλείσει τα θέματα για τις πρώτες εκδόσεις των Κυριακάτικων φύλλων, ώστε να μην προλάβουν οι συντάκτες τη παραίτηση, και συγχρόνως να μη φανεί πως ο φίλτατος Μαγγίνας την κάνει λαϊκά υπό το βάρος νέων ανακαλύψεων. Με άλλα λόγια, ο τρισμέγιστος πρωθυπουργός της χώρας έκανε ‘ντα’ τις εφημερίδες που του ‘παραιτήσαν’ τόσο γρήγορα τον αναλώσιμο υπουργάκο του. Όχι πως και οι τηλεοράσεις τα κατάφεραν καλύτερα, γιατί ποιος βλέπει τηλεόραση απόγευμα Σαββάτου εκτός από εμένα; Μάλλον λίγοι.

Για αυτό φίλοι μου κομμουνιστοιμπεριαλιστές, τιμή και δόξα στους Ρουσόπουλο και Καραμανλή. Τιμή και δόξα. Διότι έχουν καταφέρει και έχουν στήσει την καλύτερη παράσταση ever, διότι έχουν αναλύσει τον νεοέλληνα καλύτερα και από το Περάκη και το Ζερβό μαζί, διότι με τη χειραγώγηση των μέσων και την απαξίωση των ιδεών, πολύ απλά κάνουν ότι θέλουν όσο εμείς βαδίζουμε στα σκατά και χαμογελάμε. Τιμή και δόξα λοιπόν σύντροφοι αναρχοξεφτίλες μου! Τα ατομάκια είναι τα καλύτερα πρότυπά για τη γενιά μου!

'At this rate, Facebook will dominate internet in a few .... damn.'
Me, myself and that other moron in my head.

5 comments:

Anonymous said...

"ούτε φυσικά η επαίσχυντη καταπάτηση του δάσους (νομίζω στο λεξικό υπάρχει ακόμα)"

Τι εννοείς; Το "επαίσχυντη" ή το "δάσος";

;^)

Iasonas said...

Αααα. Όλα κι όλα, το επαίσχυντη το έψαξα ενδελεχώς για να το βρω!!! Τώρα τα δάση τα κοιτάω από κάτι αεροφωτογραφίες του '60 και χαίρομαι...

Anonymous said...

Πολύ φοβάμαι ότι συνεχίζουμε να βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Οι επαύλεις και τα χαμόσπιτα, που χτίστικαν αυθαίρετα με άδειες αναψυκτηρίων, δεν πρόκειτε φυσικά να κατεδαφιστούν, ούτε οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν πρόστιμα. Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα επιβληθούν καν τα δυσβάσταχτα πρόστιμα που προβλέπει η ξεπερασμένη και συνεπώς ανεφάρμοστη νομοθεσία (αφού κανείς δεν θα κάνει αυτοψία, η πολεοδομία ζητά να γίνουμε ρουφιάνοι χωρίς κουκούλα και να κάνουμε επώνυμες καταγγελίες).

Παράλληλα η γαλάζια νομαρχία της Ανατολικής Αττικής (ένας από τους πιο βαμμένους νομούς της Ελλάδας)θα συνεχίσει να κάνει τα στραβά μάτια σε νέες οικοδομές ακόμα και αν ανήκουν σε ιδεολογικούς αντίπαλους (γιατί στην παρανομία και στα ρουσφέτια δεν υπάρχουν ιδεολογικοί φραγμοί). Την ίδια ώρα οι αριστεροί άρχοντες της τοπικής αυτοδοιήκησης παρά τις ασύνταχτες διαμαρτυρίες κάνουν και αυτοί τα στραβά μάτια για να μην υποστούν το πολιτικό κόστος.

Η ατιμωρησία σε οικολογικά θέματα είναι κάτι το συνηθισμένο και συνεπώς αναμενόμενο. Συμπεριφερόμαστε σαν ανώριμη αναπτυσόμενη χώρα (αλήθεια η ανάπτυξη με τι ριθμούς τρέχει???).

Οι αφελείς γραφειοκρατικές παρεμβάσεις του κράτους, που απαιτεί μικρής κλίμακας περιβαλλοντολογικές μελέτες με κάθε αφορμη (ακόμα και αν η αναθεώρηση μιας άδειας δεν αλλάζει το συντελεστή εκμετάλευσης ή την υπάρχουσα κάλυψη) απλώς έχουν στόχο να λύσουν το πρόβλημα εργασίας των αναξιοποιήτων περιβαντολλόγων.

Ουσιαστικές περιβαντολλογικές μελέτες με ευρύτερο ποελοδομικό χαρακτήρα δεν εκπονούνται ή δεν εφαρμόζονται. Η οικιστική ανάπτυξη της Αττικής έχει αφεθεί σε τυχοδιωκτικούς οικιστικούς συνεταιρισμούς και ανεύθυνους μικροεργολάβους.

Η ασυδωσία αυτή δημιουργεί μια παραοικονομία που τρέφει τους μανδαρίνους του κρατικού μηχανισμού (πολεοδομία, δήμοι, νομαρχίες).

Η άτολμη και υπερσυντηρητική κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους θα συνεχίσει να μηλά για επανύδρηση του κράτους, μεταριθμήσεις και πάταξη της διαφθωράς. Όμως για να διατηρηθεί στην εξουσία και να εξυπερετήσει την πολιτική της πελατεία θα συνεχίσει να στηρίζει αυτό τον διεφθαρμένο μηχανισμό και να αποδίδει όλα τα κακά στα σφάλματα των περασμένων κυβερνήσεων.

Αντί να χαρτογραφηθεί και να προστατευθεί το αληθινό δάσος και να αποχαρακτηριστούν οι λιβαδότοποι (τουλάχιστον της Αττικής) για να δωθεί και λύση στο πρόβλημα της οικιστικής ανάπτυξης χαρακτηρίζουμε σχεδόν όλες τις εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης αυθαίρετα δάσος.

Ο ανεφάρμοστος και ουτοπικός αυτός προστατευτισμός, που θεσπήστικε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, οδηγεί μοιραία χιλιάδες συμπολίτες μας στην παρανομία. Όταν οι τελευταίοι χτίζουν σε δασικές εκτάσεις έχουν το άλωθι πως δεν υπάρχει ένας κεντρικός πολεοδομικός σχεδιασμός.

Η κυβέρνση λίγο πριν τις εκλογές θα υποσχεθεί (αφθαίρετα και χωρίς κανένα τεχνοκρατικό σχεδιασμό) για μία ακόμη φορά πως θα εντάξει κάποιες περιοχές, που έτσι και αλλοιώς δεν είναι χαρακτηρισμένες ως δάση, εντός σχεδίου, έτσι για να κερδηθούν μερικές χιλιάδες ψήφοι.

Δεν είναι εύκολο να ζητάς από αυτόν που χτίζει να έχει οικολογική συνείδηση όταν όλος ο γραφειοκρατικός μηχανισμός αδειοδότησης έχει στηθεί με σκοπό να πλουτίζουν από τις μίζες οι μανδαρίνοι του κρατικού μηχανισμού

Η έλλειψη τεχνοκρατικού σχεδιασμού και λειτουργικής νομοθεσίας κάνει τον πολίτη όμηρο των πολιτικών (που τώρα τελευταία μόνο τα γκάλοπ κοιτούν) και του διευθαρμαίνου κρατικού μηχανισμού.

Το γεγονός πως η πλειοψηφεία του κόσμου ανγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος και προβληματίζεται με κάνει να νιώθω αισιόδοξος. Οι λύσεις και η αφύπνιση των πολιτικών μπορεί να αργήσουν αλλά κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση από τον επιστημονικό τομέα και τους απλούς πολίτες έχουν αρχίσει να γίνονται.

P.S.

1) Ο Υπουργός Ανεργίας είχε την μέση οικολογική συνείδηση του Ελλήνα αλλά πολύ περισσότερα σπίτια και προβολή

2) Τα μάθατε, η Πετραλιά θα λύσει το ασφαλιστικό. Υποκλείνομαι στο πνευματικό της μεγαλείο.
Η τοποθέτηση της αποτελεί μια έξοχη επιτελική κίνηση του ενάρετου και αδιάφθωρου πρωθυπουργού μας (εδώ κάπου ακούγονται οι τρομπέτες και τα τύμπανα του πολέμου.

Anonymous said...

Brother in arms ola kala?

Anonymous said...

Όλα καλά, εύχομαι καλά χριστούγεννα, ευτυχισμένο το νέο έτος και γενικότερα καλές γιορτές.

P.S.

Οι ευχές δεν είναι το φόρτε μου, πρέπει να έχω στείλει μία ή δύο κάρτες στη ζωή μου.