Pages

Friday, October 03, 2008

Άμα έχετε ενοχές ή απλά μια καλή ιδέα

… συμμετέχετε και εσείς στον διαγωνισμό της Google υπό τον geeky τίτλο, Project 10 to the 100. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο και ανοιχτό στον καθέναν διαγωνισμό συνοπτικών ιδεών και προτάσεων για τη βελτίωση του κόσμου και της ανθρωπότητας εν γένει, ο οποίος χωρίζεται στις κατηγορίες Περιβάλλον, Ενέργεια, Εκπαίδευση, Κοινότητα, Ευκαιρία (Opportunity), Στέγαση, Υγεία και οτιδήποτε άλλο (κυριολεκτικά, οτιδήποτε δεν εντάσσεται σε κάποια από τις προηγούμενες κατηγορίες μπαίνει σε αυτή).


Η υποβολή των προτάσεων και των ιδεών είναι πάρα πολύ απλή αρκεί φυσικά κανείς να έχει πρώτα ξεκαθαρίσει ακριβώς στο μυαλό του τι είναι αυτή η ιδέα, και να την καταθέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, ενώ οι πέντε καλύτερες μετά από μια ψηφοφορία δύο φάσεων θα εξασφαλίσουν συνολική χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων.


Άμα λοιπόν έχετε κάποια καλή ιδέα, ή απλά θέλετε να κάνετε την καλή πράξη της ημέρας χωρίς κανένα πραγματικό αντίτιμο, καθίστε 10 λεπτά και περιγράψτε την στα τζιμάνια της Google στο http://www.project10tothe100.com.



1 comment:

Soul Harvester said...

Μερικά απλά ερωτήματα που μου γεννήθηκαν μόλις διάβασα για αυτή την τελευταία απόπειρα συλλογής ανθρώπινης γνώσης.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών που δε θα κερδίσουν ποιος τα κατοχυρώνει? Η χρηματοδότηση με ποιους όρους γίνεται? Η πραγματοποίηση της ιδέας χρηματοδοτείται, ο εμπνευστής τι κερδίζει? Τα κέρδη από τις ιδέες που θα πάνε? Ελπίζω ο σκοπός να παραμείνει αυστηρά φιλανθρωπικός.

Χαλαρώστε, είμαι σκεπτικός όπως πάντα,. πάντως από ιδέες έχω στερέψει.


Εύχομαι καλή επιτυχία στα τολμηρά, εφευρετικά και δημιουργικά μυαλά!!!