Pages

Wednesday, October 03, 2007

Λαζόπουλος for President!!!

Δεν το πήρανε πολλοί χαμπάρι, αλλά ο Ψαριανός έγινε βουλευτής. Υπάρχει δηλαδή μια πνευματική ανάταση στα έδρανα της βουλής με τον ελ λόγω ραδιοφωνικό βωμολόχο (ξυπνάει ο συντηρητικός χριστιανοχουντιάρης μέσα μου), αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι με τι λογική κατέβηκε και με τι λογική θα καθήσει στα έδρανα. Άραγε τι θα πει μόλις ανέβει κι αυτός στο βάθρο; Διότι καλά ασχοληθήκαμε μαζί του όταν ετέθη το αυτονόητο, να τα λέει δηλαδή όπως γουστάρει στο ραδιόφωνο, αλλά μόλις αρχίσει να μιλάει στη βουλή, μήπως, λέω μήπως, θα αυτολογοκριθεί ο αντιπροσωπευτικότερος της εντολής του κυρίαρχου λαού σεβόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες; Ή μήπως σαν άλλος Richard Pryor θα εκτοξεύει βρισιές και προσβολές δεξιά ζερβά υπερασπιζόμενος την ελευθερία του, στέλνοντας τον κανονισμό της βουλής στα σκουπίδια και τον Σιούφα στο ψυχιατρείο; Δεν γνωρίζω και δεν με απασχολεί (καλά εντάξει, θα ψιλογούσταρα το δεύτερο, αλλά λογικά μάλλον θα γίνει το πρώτο), απλά με προβληματίζουν άνθρωποι οι οποίοι τυγχάνουν μιας κάποιας αναγνωρισιμότητας χάρη στην εργασία τους, πολλές φορές διαπρέποντας, και ύστερα αναλαμβάνουν θεσμικούς και δημόσιους ρόλους χάρη σε αυτή την αναγνωρισιμότητα και μόνο. Δηλαδή, μια φορά θα ήθελα να δω ένα σκουπιδιάρη ή ένα νεκροθάφτη να έκλεγεται, μπας και έχουν κάτι διαφορετικό να πουν και να προσφέρουν. Παρόλα αυτά, θα ήθελα στο ίδιο πνεύμα του κυριαρχούντους εκλογικού ίματζ-μέικινγκ, και παρατηρώντας με προσοχή τις φετινές εκλογικές αποτυχίες (Εφάκι, Βούρος, Λιάγκας, Λέανδρος) και επιτυχίες (Ψαριανός, Καζάκος και λοιποί ψαγμένοι), να προτείνω τις επόμενες σελέμπριτυ υποψηφιότητες:

- Πιτσιρίκος. Αφού οι μπλόγκερς κάνανε ένα σωρό διαμαρτυρίες, πετύχανε πέντε έξι αστικές επαναστάσεις μέσα σε 2 χρόνια και δουλεύουν σκληρά στο να αλλάξει φορά η περιστροφή ης γης, ήρθε επιτέλους η στιγμή να έχουν τον πατριάρχη τους εντός των εδράνων. Βέβαια για να μην απομυθοποιηθεί η ταυτότητά του θα εμφανίζεται μονάχα με χάρτινη σακούλα, ενώ θα ορκισθεί σε κάποιο βιβλίο του Chomsky.
- Φώφη Γεννηματά. Άμα υπάρχει ακόμα κόλλημα, υπάρχουν πάντα τα σύκα και τα δαμάσκηνα...
- Ηλίας Ψινάκης. Είναι ξεφτίλα να έχουμε 300 βουλευτές και ούτε μια λούγκρα. Αίσχος! Ξενέρωτοι...
- Καλούσης. Ναι, ναι, τον Καλούση. Ξέρετε πόσοι από εμάς έχουμε μεζούρες και μετράμε ρωσίδες; Λευτεριά στον εναλλακτικό ερωτισμό!
- Γκόντζος και Τσουκαλάς. Η μισή χώρα τρέχει πίσω από σώβρακα και φανέλες, είναι δυνατόν να αντέξουμε μονάχα με τη μεγάλη κουμουνοβαζελομάνα Κανέλλη και τον ξανθό; Φέρτε τις γνήσιες οπαδικές φωνές των δύο αιωνίων να έχουμε κάθε μέρα ντέρμπι!!!
- Παύλος Παυλίδης. Αφού στη μουσική το παιδί δεν τα καταφέρνει, ίσως θα ήταν καλύτερα να είχαμε μια ψωρο-ροκό ανανέωση στους 'τραγουδιστές' της βουλής, όχι τίποτα άλλο δηλαδή, να ασχοληθούν λίγο με και τη πολιτική οι ανήλικες. Στο ίδιο πνεύμα φυσικά μπορούμε να έχουμε και τον Παπακαλιάτη...
- Έλλη Στάη. Είναι καιρός τα πιο υπέροχα τηλεοπτικά μάτια να μπουν στη Βουλή πριν αυτά γίνουν σταφίδες...
- Φασιανός. Και με το ΚΚΕ να κατέβει, όλο το Κολωνάκι θα τον ψηφίσει. Εγγυημένα πράματα.
- Νίκος Γκάλης. Think about it, think about it....
- Εσύ. Εσύ που διαβάζεις, γιατί άμα θεωρείς τον εαυτό σου μικρότερο από αυτούς που είναι ήδη μέσα, ε τότε είσαι και πολύ βλάκας. Για να μην αρχίζω να σε βρίζω όπως κάνει αυτός ο αριστοφανικός ο Ψαριανός....

Δεχόμεθα επιπλέον προτάσεις.

Υ.Γ. Καλή τύχη κ. Ψαριανέ, θα τη χρειαστείτε, και μακάρι να μην γίνετε ποτέ πολιτικός!

2 comments:

Anonymous said...

Παπακαλιάτη Δαγκωτό και Πέγκυ μονοκούκι! Μη σου πω και Περατεινό να μοιράζει τρίγωνα στις εκλογές και Μάκη να μοιράζει πιτόγυρα!

Iasonas said...

Άκουσες Παπακαλιάτη και όρμηξες ε; Αχ, πόσοι ρηχοί είμαστε όλοι μας....